Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 27 τραυματίστηκαν όταν ένα υπερφορτωμένο σκάφος που όπως φαίνεται μετέφερε παράτυπους μετανάστες ναυάγησε στην ακτή της Καλιφόρνιας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, σύμφωνα με τις αρχές.

Το σκάφος μήκους 12 μέτρων διαλύθηκε όταν έπεσε σε ύφαλο χθες το πρωί στην ακτή κοντά στο Σαν Ντιέγκο, αναγκάζοντας τους επιβαίνοντες να πέσουν στην θάλασσα για να σωθούν, σύμφωνα με βίντεο αυτοπτών μαρτύρων.

«Ήταν ένα σκάφος διακινητών», οι οποίοι προσπαθούσαν όπως φαίνεται να φέρουν παράτυπους μετανάστες στις ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής Τζέφρι Στίβενσον, προσθέτοντας ότι ένας άνδρας που είναι ύποπτος ότι ήταν ο καπετάνιος του πλοίου ανακρίνεται.

«Οι διακινητές δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος. Ο εξοπλισμός ασφάλειας ήταν ανεπαρκής και προφανώς το σκάφος ήταν υπερβολικά φορτωμένο», πρόσθεσε.

Οι 27 επιζώντες της τραγωδίας τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία του Σαν Ντιέγκο.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μεγάλη άνοδο των παράνομων διελεύσεων των συνόρων τους με το Μεξικό, όπου οι αρχές προχώρησαν σε 172.000 συλλήψεις τον Μάρτιο, έναν άνευ προηγουμένου αριθμό εδώ και 15 χρόνια.