Τη ζωή του με τραγικό τρόπο έχασε τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης (27/4) αστυνομικός με ελληνική καταγωγή σε αυτοκινητόδρομο του Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη.

Ο 43χρονος αστυνομικός πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος ήταν γεννημένος στην Ελλάδα ρύθμιζε την κυκλοφορία στον πολυσύχναστο δρόμο και παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο εκτός ελέγχου το οποίο οδηγούσε μεθυσμένη οδηγός με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Όπως αναφέρει ο ekirikas.com, ο αστυνομικός παρασύρθηκε στην λωρίδα ανατολικής κατεύθυνσης του LIE, κοντά στο Φράνσις Λούις Μπούλεβαρντ, από ένα αυτοκίνητο τύπου Volkswagen του 2013.

Οδηγός ήταν μια 32χρονη από το Χέμπστεντ η οποία βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και η άδειά της είχε αφαιρεθεί. Συνελήφθη λίγο αργότερα από την Αστυνομία και αντιμετωπίζει περισσότερες από 10 κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων κακουργηματικές.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Στον τραγικό θάνατο αλλά και στην προσφορά του αστυνομικού στην κοινότητα αναφέρθηκε με ανάρτηση του στο Twitter ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

«Ο τραγικός θάνατος του Αναστάσιου Τσάκου αστυνομικου του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια υπηρεσίας αλλά και προσφοράς στον συνάνθρωπο μας υπενθυμίζει ότι όλοι οι αστυνομικοί, πυροσβέστες και ιατρικό προσωπικό ρισκάρουν την ζωή τους για εμάς. Αιωνία του η μνήμη» έγραψε.