Οι τελευταίοι επιζώντες κυνηγοί κεφαλών

Η φρικιαστική θανάτωση του εχθρού ήταν ιεροτελεστία


ΚΟΣΜΟΣ
14:29
23/09/2014
Οι τελευταίοι επιζώντες κυνηγοί κεφαλών
3
loading

Το απομακρυσμένο χωριό LongWa, με τα πυκνά δάση της Μιανμάρ από τη μία πλευρά και την πλούσια γεωργική γη της Ινδίας, από την άλλη, είναι το σπίτι της φυλής Konyak Naga.

Η μεγαλύτερη από τις 16 φυλές που ζουν στο απομακρυσμένο βορειοανατολικό ινδικό κρατίδιο του Nagaland, οι Konyaks ήταν πολεμιστές με βάναυσο παρελθόν, προχωρώντας σε σκληρές μάχες για να προσχωρήσουν γη και να ελέγξουν την εξουσία.

Ως εκ τούτου, τα χωριά των Konyak βρίσκονται στις κορυφές της κορυφογραμμής, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να παρακολουθούν και να εντοπίζουν τον εχθρό.

Η φυλή, χρησιμοποιούσε για αιώνες μια φρικιαστική πρακτική που απαγορεύτηκε το 1940: ήταν άγριοι κυνηγοί κεφαλών. Η θανάτωση και ο αποκεφαλισμός του εχθρού, θεωρήθηκε ιεροτελεστία όπου οι ενήλικοι μεταβίβαζαν την «τέχνη» στα νεαρά αγόρια ενώ η κάθε επιτυχία ανταμειβόταν και με ένα από τα διάσημα τατουάζ προσώπου τους.

Η τελευταία περίπτωση αποκεφαλισμού, σημειώθηκε στο Νάγκαλαντ το 1969, ενώ σήμερα στη φυλή ζει η τελευταία γενιά με αυτά τα εντυπωσιακά τατουάζ προσώπου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar foreigner

  Τατουάζ πάντως έχουμε σε αφθονία!

 2. avatar Γκιοζης Καρας

  Τουλάχιστον τοτε ηξεραν τι ετρωγαν,
  η δικια μας η διαιτα εχει μεσα φυτοφαρμακα και συντηριτικα.

 3. avatar axs

  Ενω σήμερα είμαστε πολιτισμένοι και σοβαροί !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει