Aπέδρασε με περιπετειώδη τρόπο από τη Βόρεια Κορέα το 2007 και από τότε ζει στις ΗΠΑ εργαζόμενη ως ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα,

Η 27χρονη Γεονμί Παρκ αναγκάστηκε να δραπετεύσει λαθραία από τη χώρα της μετά τη σύλληψη του πατέρα της και την φυλάκισή του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά πλέον παραδέχεται ότι συνεχώς φοβάται για τη ζωή της και για το ενδεχόμενο να την σκοτώσουν σε αμερικανικό έδαφος οι πράκτορες του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Γεονμί αισθάνεται, όπως λέει, την απειλή του καθεστώτος που άφησε πίσω της και έχει προσλάβει σωματοφύλακες για την προστασία της όταν βρίσκεται σε δημόσιους χώρους και εκδηλώσεις.

«Βρίσκομαι στη “λίστα” του Κιμ Γιονγκ Ουν εδώ και πολλά, πολλά χρόνια και ανησυχώ πως θα προσπαθήσουν να με κάνουν κομματάκια» ανέφερε μιλώντας στην «Sun».

Ταυτόχρονα, διαπιστώνει και έντονη τεχνολογική «δραστηριότητα» εναντίον της: «Συνέχεια οι λογαριασμοί μου χακάρονται. Δέχομαι απειλές όλη την ώρα».

Η Γεονμί ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να ζει σε μία κοινωνία όπου είδα ανθρώπους να κείτονται νεκροί στους δρόμους» ενώ ισχυρίζεται με τρόμο ότι αναγκάστηκε ακόμη και να δώσει το παρών σε δημόσιες εκτελέσεις!

«Απαιτούν από τα παιδιά να πάνε στις εκτελέσεις και μας ανάγκαζαν κιόλας να καθόμαστε μπροστά μπροστά γιατί ήμασταν κοντύτεροι από τους ενήλικες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι υπέστη «πλύση εγκεφάλου» από μικρή ηλικία για να βλέπει το καθεστώς ως πανίσχυρο, πιστεύοντας μάλιστα ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ [σ.σ: ο πατέρας του σημερινού ηγέτη, που πέθανε το 2011] μπορούσε να… διαβάσει το μυαλό της!

«Μας λένε ότι ο Κιμ είναι θεός και ξέρει τι σκέφτεσαι και πόσες τρίχες έχεις στο κεφάλι σου», επισημαίνει η Γεονμί, προσθέτοντας με νόημα ότι ένα μεγάλο μέρος της χώρας δεν διαθέτει σταθερή ηλεκτρική ενέργεια ή πρόσβαση στο Διαδίκτυο και δεν γνωρίζει τίποτα για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έξω ​από τα σύνορα.

Η 27χρονη δήλωσε στη «Sun» πως ανησυχεί ότι θα έχει την ίδια μοίρα με τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία το 2018.

Λογικό, καθώς η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας πιστεύεται ότι έχει πραγματοποιήσει δολοφονίες σε ξένο έδαφος στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ έχασε τη ζωή του σε αεροδρόμιο της Μαλαισίας το 2017, αφού μια γυναίκα έριξε έναν νευροπαραλυτικό παράγοντα στο πρόσωπό του.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο άνδρας δολοφονήθηκε με εντολή του αδελφού του επειδή εξακολουθούσε να διεκδικεί τον «θρόνο» της Βόρειας Κορέας.