Την απόφασή του να αποσυρθεί από την κούρσα για το χρίσμα και να αναγνωρίσει τον αρχηγό του CDU Άρμιν Λάσετ ως υποψήφιο Καγκελάριο της Χριστιανικής Ένωσης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Μάρκους Ζέντερ, σύμφωνα με τη Bild.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο τη γερμανική εφημερίδα, ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και υποψήφιος για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) που έδωσε αργά τη νύχτα την στήριξή του στον αρχηγό του, τον Άρμιν Λάσετ.

Έπειτα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση που διήρκεσε επτά ώρες, 31 από τα μέλη του προεδρείου ψήφισαν υπέρ του κ. Λάσετ ως υποψήφιου Καγκελάριου, εννέα υπέρ του κ. Ζέντερ και έξι απείχαν. Αν και το αποτέλεσμα δεν είναι τυπικά δεσμευτικό, πριν από τη συνεδρίαση του προεδρείου ο αρχηγός του CSU είχε δηλώσει ότι δίνει στο CDU, «τη μεγάλη μας αδελφή», το προβάδισμα της απόφασης για το χρίσμα, διαβεβαιώνοντας ότι θα σεβαστεί και θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση.

Ο κ. Ζέντερ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του στις 14:00 (ώρα Ελλάδος).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.