Υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι σύμφωνα με τα γεγονότα και την ιστορία. Ο Γιόζεφ Στάλιν ήταν τρομακτικός. Ένας αδίστακτος και αδυσώπητος δικτάτορας που σκότωσε εκατομμύρια δικούς του ανθρώπους χωρίς δεύτερη σκέψη και το σημάδι του στην ιστορία παρέμεινε ανεξίτηλο για πάντα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα για τον Στάλιν, άγνωστα στο ευρύ κοινό, που μπορεί να προκαλέσουν έστω και λίγη έκπληξη. Όπως οι αλήθειες που ακολουθούν παρακάτω σύμφωνα με το βρετανικό history.co.uk.

Το όνομά του σημαίνει «άνθρωπος από χάλυβα»

Ο Τζόζεφ Στάλιν γεννήθηκε στην πραγματικότητα ως Χοσέφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι στις 18 Δεκεμβρίου 1878 και άλλαξε το όνομά του από το πρωτότυπο στα 30 του. Γιατί επέλεξε το Στάλιν; Επειδή σημαίνει, «άνθρωπος από χάλυβα».

Οι απόψεις για το λόγο που άφησε το σχολείο είναι πολλές

Ο Στάλιν εγκατέλειψε το σχολείο, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, καθώς ο μελλοντικός ηγέτης δεν μπορούσε να πληρώσει τα δίδακτρα του. Άλλοι ισχυρίζονται ότι απελάθηκε για τις πολιτικές απόψεις του κατά του Νικολάου ΙΙ, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι έχασε πάρα πολλές εξετάσεις.

Αγαπούσε τις ταινίες

Ο Στάλιν αγαπούσε ιδιαιτέρως τις ταινίες. Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε σε κάθε σπίτι του να έχει και από έναν ιδιωτικό κινηματογράφο. Επιπλέον, σύμφωνα με τα αρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο ηγέτης θεωρούσε τον εαυτό του παραγωγό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο, καθώς και τον απόλυτο λογοκριτή.

Ο αγαπημένος του ηθοποιός ήταν ο Τζον Γουέιν

Παρά τα εμφανή δυτικά -κυριολεκτικά και μεταφορικά- θέματα των ταινιών του Τζον Γουέιν, τα αρχεία δείχνουν, επίσης, ότι ο Στάλιν φαντάστηκε τον εαυτό του ως καουμπόη επηρεασμένος από τις ταινίες του Γουέιν. Επίσης, ο Σπένσερ Τρέισι και ο Κλαρκ Γκέιμπλ ήταν ανάμεσα στους αγαπημένους του πρωταγωνιστές, καθώς και ο σκηνοθέτης Τζον Φορντ. Αυτό που δεν του άρεσε ήταν το γαλλικό φιλί και το γυμνό, γι’ αυτό και απαγόρευσε τα φιλιά σε ταινίες για κάποιο χρονικό διάστημα.

Το αγαπημένο του κρασί είχε νότες βατόμουρου

Το αγαπημένο κρασί του Στάλιν ήταν το Khvanchkara, ένα γεωργιανό κρασί με νότες βατόμουρου, το οποίο κάνει δυναμικό comeback, μετά την απαγόρευσή του στη Ρωσία το 2006 λόγω της κακής ποιότητας του. Ωστόσο, η Γεωργία για τους γνώστες του κρασιού αποτελεί δημοφιλή προορισμό, ενώ οι οινοποιοί της χώρας είναι ιδιαιτέρως ευγνώμονες για την ανοδική πορεία τους.