Τα βρετανικά μέσα συνεχίζουν τα αφιερώματά τους σχετικά με την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.

Η Daily Mail, αναφέρει ότι ο ίδιος ο εκλιπών είχε οργανώσει τα πάντα για την κηδεία του, ειδικά το αυτοκίνητο που θα μετέφερε το φέρετρό του στην τελευταία του κατοικία.

Ο ίδιος, είχε δώσει συνέντευξη στο παρελθόν ξεκαθαρίζοντας ότι είχε αποφασίσει ότι θα μεταφερθεί με την αγαπημένη του μάρκα αυτοκινήτων, την Land Rover και συγκεκριμένα με ένα Land Rover Defender 130 Gun Bus, ένα αμάξι που είχε επιμεληθεί ο ίδιος τη μετατροπή του σε… νεκροφόρα.

Το Defender έχει φτιαχτεί στο χέρι βάσει σχεδιασμού από τον ίδιο τον Φίλιππο προκειμένου να του θυμίζει το στρατιωτικό του παρελθόν. Το αυτοκίνητο είχε φτιαχτεί στην γνωστή για τις μετατροπές της σε Land Rover εταιρία Foley Specialists Vehicles και είχε παραδοθεί στην βασιλική οικογένεια από το 2016.

Η σχέση της βασιλικής οικογένειας με την Land Rover πάει πολύ πίσω στο χρόνο και είναι ιδιαίτερα στενή, με αρκετά από τα αυτοκίνητα της εταιρίας να χρησιμεύουν ως οχήματα για τις μετακινήσεις ή τις εργασίες των μελών της. Είναι η αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτων και της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Έτσι, το ερχόμενο Σάββατο στον κήπο της έπαυλης Φρόγκμορ στο κάστρο του Ουίνσδορ, ένα Land Rover Defender 130 Gun Bus θα μεταφέρει την σορό του πρίγκιπα στην τελευταία του κατοικία.