Τον δικό του φόρο τιμής απότισε στον πατέρα του πρίγκιπα Φίλιππο ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος λίγες ώρες μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, απότισε σήμερα φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος απεβίωσε χθες, λέγοντας πως ο «αγαπημένος του μπαμπάς» θα του «λείψει πάρα πολύ» και χαιρετίζοντας την «αξιοσημείωτη και αφοσιωμένη υπηρεσία» του στη χώρα του.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο πατέρας μου λείπει πάρα πολύ στην οικογένειά μου και σε εμένα», είχε δηλώσει ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ σε μια σύντομη δήλωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση στις 10/4, κάνοντας λόγο για την «αξιοσημείωτη και αφοσιωμένη υπηρεσία του στη βασίλισσα, στην οικογένειά μου και στη χώρα» τις επτά τελευταίες δεκαετίες.

«Ο αγαπημένος μου μπαμπάς ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος ο οποίος πιστεύω θα έμενε κατάπληκτος από τις αντιδράσεις και τα συγκινητικά πράγματα που ειπώθηκαν γι΄αυτόν» είπε ο πρίγκιπας Κάρολος, ευχαριστώντας το κοινό για την υποστήριξή του «σε αυτή την ιδιαίτερα λυπηρή στιγμή».

Τώρα ο Κάρολος αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα του, Πρίγκιπα Φίλιππο, με ανάρτησή του στο Twitter. Στο βίντεο που ανέβασε ο πρίγκιπας της Ουαλίας περιλαμβάνονται δεκάδες φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ζωή του Δούκα του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πατέρας του είχε ενεργό ρόλο σε 992 οργανισμούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.