Τον δικό του φόρο τιμής απότισε στον πατέρα του πρίγκιπα Φίλιππο ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος λίγες ώρες μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, απότισε σήμερα φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος απεβίωσε χθες, λέγοντας πως ο «αγαπημένος του μπαμπάς» θα του «λείψει πάρα πολύ» και χαιρετίζοντας την «αξιοσημείωτη και αφοσιωμένη υπηρεσία» του στη χώρα του.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο πατέρας μου λείπει πάρα πολύ στην οικογένειά μου και σε εμένα», είχε δηλώσει ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ σε μια σύντομη δήλωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση στις 10/4, κάνοντας λόγο για την «αξιοσημείωτη και αφοσιωμένη υπηρεσία του στη βασίλισσα, στην οικογένειά μου και στη χώρα» τις επτά τελευταίες δεκαετίες.

«Ο αγαπημένος μου μπαμπάς ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος ο οποίος πιστεύω θα έμενε κατάπληκτος από τις αντιδράσεις και τα συγκινητικά πράγματα που ειπώθηκαν γι΄αυτόν» είπε ο πρίγκιπας Κάρολος, ευχαριστώντας το κοινό για την υποστήριξή του «σε αυτή την ιδιαίτερα λυπηρή στιγμή».

Τώρα ο Κάρολος αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα του, Πρίγκιπα Φίλιππο, με ανάρτησή του στο Twitter. Στο βίντεο που ανέβασε ο πρίγκιπας της Ουαλίας περιλαμβάνονται δεκάδες φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ζωή του Δούκα του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πατέρας του είχε ενεργό ρόλο σε 992 οργανισμούς.