Η κυβέρνηση της Γερμανίας έκρινε σήμερα ότι επαφίεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποφασίσει εάν και κατά πόσον η Γαλλία τηρεί τις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ, την ημέρα που το Παρίσι ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιτύχει παρά δύο χρόνια αργότερα τους δημοσιονομικούς του στόχους.

«Επαφίεται στη σημερινή Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τα εκτιμήσει όλα αυτά —το πακέτο μέτρων και τα νέα γαλλικά δημοσιονομικά και οικονομικά δεδομένα— εντός του πλαισίου του Συμφώνου Σταθερότητας», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μαριάνε Κοτέ.

«Αναμένουμε όλες οι χώρες να τηρήσουν τους συμφωνηθέντες ευρωπαϊκούς κανόνες», πρόσθεσε η ίδια, ερωτηθείσα σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ότι η ανάταξη των γαλλικών δημοσιονομικών δεν θα επιτευχθεί πριν από το 2017, αντί του 2015 που είχε υποσχεθεί η Γαλλία στους εταίρους της στην ΕΕ.

Ο Σαπέν ανέφερε ότι το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας προβλέπεται πλέον ότι θα αυξηθεί περισσότερο από όσο αναμενόταν, φθάνοντας το 4,4% του ΑΕΠ της.