Ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας έφθασε σήμερα στη Μόσχα, την επομένη της δημοσιοποίησης μιας προκαταρκτικής έκθεσης για το Μπόινγκ της Malaysia Airlines που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία με 298 επιβαίνοντες. «Μόλις έφθασα στη Μόσχα: άλλη μια μακρά ημέρα συναντήσεων», έγραψε στο Twitter κατά την άφιξή του ο Χισαμουντίν Χουσέιν.

Ο μαλαισιανός υπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού και με υψηλόβαθμούς αξιωματούχους της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της πρεσβείας της Μαλαισίας.

«Η επίσκεψή του θα διαρκέσει λιγότερο από μία ημέρα», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος. Ο Χουσέιν βρισκόταν χθες, Τρίτη, στο Κίεβο, ενώ μετά τη Μόσχα πρόκειται να μεταβεί στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Χάγη, το Μπόινγκ της Malaysia Airlines, το οποίο συνετρίβη στα μέσα Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, κατερρίφθη από «ένα μεγάλο αριθμό αντικειμένων υψηλής ενέργειας». Οι ολλανδοί ερευνητές δεν δίνουν καμιά ένδειξη για τη φύση των «αντικειμένων υψηλής ενέργειας» ούτε για την προέλευσή τους, αλλά ο μαλαισιανός πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ δήλωσε πως η τεχνική περιγραφή των γεγονότων δημιουργεί «ισχυρές υποψίες» για πυραυλικό πλήγμα.

(Φωτογραφία αρχείου)