Ένας σχεδόν άγνωστος ηθοποιός από το Λος Άντζελες μπορεί να μην τα κατάφερε στο σανίδι ή το πανί, βρήκε ωστόσο την κλίση του στην εξαπάτηση ανθρώπων.

Σύμφωνα με το FBI, που τον συνέλαβε την Τρίτη, ο 34χρονος Zachary Horwitz κατάφερε να στήσει μια τεράστια «πυραμίδα», με την οποία εξαπατούσε επενδυτές κάνοντάς τους να πιστέψουν πως η μικρή εταιρία διανομής κινηματογραφικών έργων που διατηρούσε ήταν υπερεπιτυχημένη.

Ο Horwitz έχει στο ενεργητικό του μερικά ρολάκια σε ταινίες, με το όνομα Zach Avery, και πάτησε ακριβώς στη χολιγουντιανή του φήμη για να στήσει την κομπίνα του και να φάει 227 εκατ. δολάρια, τα οποία χρησιμοποιούσε για να ζει βασιλικά, μένοντας σε βίλα 6,5 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Los Angeles Times, που παραθέτει ομοσπονδιακές πηγές, ο Horwitz δελέαζε τους επενδυτές ισχυριζόμενος ψευδώς πως η εταιρία του (1inMM Capital LLC) είχε συμβόλαια με το Netflix, το HBO και άλλες γνωστές πλατφόρμες streaming.

Έλεγε πως είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα διανομής για 52 ταινίες σε Λατινική Αμερική, Αφρική και Αυστραλία. Για να τους πείσει μάλιστα για την καλή οικονομική του κατάσταση, έκανε δώρο σε κάθε επενδυτή ένα πανάκριβο μπουκάλι ουίσκι Johnny Walker Blue Label.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο ηθοποιός «έφαγε» 227 εκατ. δολάρια από τα θύματά του και μάλιστα σε μια περίοδο που ξεκίνησε από το 2019.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος, πληρώνοντας το 1 εκατ. δολάρια της εγγύησης…