Από το στόχαστρο των τζιχαντιστών του ISIS δεν ξέφυγε όπως φαίνεται ούτε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Ρωσία. Με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους απειλούν τον Ρώσο πρόεδρο ότι θα μεταφέρουν τον πόλεμο και στον Καύκασο, στο πλευρό των Τσετσένων.

Στο βίντεο μέλη της οργάνωσης εμφνίζονται ανάμεσα σε ρωσικά και γερμανικά όπλα.

«Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτά είναι τα αεροσκάφη που έστειλες στον Μπασάρ και εμείς θα τα στείλουμε πίσω σε σένα και θα ελευθερώσουμε με την βοήθεια του Αλλάχ την Τσετσενία και τον Καύκασο. Ο θρόνος σου απειλείται από εμάς».

Άλλο μέλος του ISIS απευθυνόμενο στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Καλύτερα να προσέχεις Μπασάρ – σου ερχόμαστε με αεροπλάνα. Θα σου έρθουμε από τον ουρανό με αυτά τα αεροσκάφη, με την βοήθεια του Αλλάχ».

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινό δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail αποκάλυψε ότι οι αμερικανικές αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου με αεροπλάνα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι έντεκα από το στόλο της Λιβύης έχουν περιέλθει στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με αναλύσεις εμπειρογνωμόνων, το βίντεο έχει γυριστεί στη βάση Τάμπκα στη βόρεια Συρία που βρίσκεται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας.