Αποτρεπτικά λειτούργησε το lockdown και η απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού για τους διαρρήκτες της Γερμανίας. Ο αριθμός των διαρρήξεων τον περασμένο χρόνο μειώθηκε σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό καθώς πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που εργάζονταν από το σπίτι και έτσι προστάτευαν την ιδιοκτησία τους.

«Τα αιτήματα στις ασφαλιστικές εταιρείες για αποζημιώσεις λόγω διαρρήξεων μειώθηκαν στα 85.000 κατά το 2020, δηλαδή 10.000 λιγότερα σε σχέση με έναν χρόνο πριν και στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία, το 1998» ανακοίνωσε την Πέμπτη (1/4) η ένωση της ασφαλιστικής βιομηχανίας GDV.

«Η μείωση του αριθμού των διαρρήξεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι πολίτες περνούν πάρα πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι τους εξαιτίας της πανδημίας. Οι διαρρήκτες συχνά δεν είχαν την ευκαιρία να δράσουν», δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Γεργκ Άσμουσεν όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ως εκ τούτου, το ύψος των αποζημιώσεων έπεσε στα 230 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 70 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ ο μέσος όρος αιτημάτων γι’ αυτού του είδους την αποζημίωση μειώθηκε κατά 10% και έπεσε στα 2.750 ευρώ, σύμφωνα με την Ένωση.