Κεραυνός χτύπησε επιβατικό αεροσκάφος με 140 επιβάτες καθώς ξεκινούσε την κάθοδο για να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Τοκουμέν στην πόλη του Παναμά, με την τρομακτική στιγμή να καταγράφεται σε βίντεο μέσα από το πιλοτήριο.

Σύμφωνα με τη dailymail.co.uk, το Boeing 737 MAX πετούσε σε ύψος περίπου 30.000 ποδιών εν μέσω σφοδρής καταιγίδας όταν ο κεραυνός χτύπησε το ρύγχος του αεροσκάφους. Οι πιλότοι, ενώ πετούσαν στο σκοτάδι, αιφνιδιάστηκαν από τη λάμψη του κεραυνού αλλά κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να πραγματοποιήσουν την προσγείωση, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η τρομακτική σκηνή καταγράφηκε από κάμερα του μηχανικού του αεροσκάφους ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο πιλοτήριο.

«Τρόμαξα πολύ. Φυσικό, είναι. Ωστόσο, έχουμε εκπαιδευτεί για παρόμοιες καταστάσεις και δεν ήταν η πρώτη φορά που έζησα ένα χτύπημα κεραυνού», ανέφερε.

Οι κεραυνοί που χτυπούν αεροσκάφη εν μέσω πτήσης συνήθως χτυπούν σε αιχμηρά άκρα, όπως οι κεραίες, τα πτερύγια, το ρύγχος ή η ουρά τους και το ηλεκτρικό ρεύμα διέρχεται μέσω των καλωδιώσεων και βγαίνει από το αεροπλάνο. Η πτώση κεραυνών σε αεροπλάνα κατά τη διάρκεια σφοδρών καταιγίδων δεν είναι κάτι σπάνιο, ωστόσο σπάνια καταλήγουν σε δυστύχημα.

Επίσης τα αεροσκάφη διαθέτουν μια ειδική προστατευτική επίστρωση για να αποφεύγουν ζημιές από κεραυνούς. Το περιστατικό συνέβη στις 15 Μαρτίου.

Δείτε το βίντεο: