Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έκανε σήμερα Δευτέρα (23/3) ο Ρώσος πρόεδρος Βαντίμιρ Πούτιν. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο TASS, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βαντίμιρ Πούτιν νιώθει καλά, ενώ αύριο Τετάρτη θα έχει μια πλήρη εργάσιμη ημέρα.

«Ο Πούτιν έκανε το εμβόλιο του κορονοϊού. Αισθάνεται καλά. Αύριο θα έχει μια πλήρη εργάσιμη ημέρα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα σήμερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι σκόπιμα αποφάσισε να μην αποκαλύψει την ονομασία του ρωσικού εμβολίου που επρόκειτο να λάβει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σκόπιμα δεν λέμε ποιο εμβόλιο θα κάνει ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι και τα τρία ρωσικά εμβόλια είναι απολύτως αξιόπιστα και αποτελεσματικά», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Γιατί η Ρωσία δεν προχώρησε στο δεύτερο lockdown

Η Ρωσία δεν προχώρησε σε δεύτερο lockdown επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν πλήγμα για τον πληθυσμό και για την οικονομία, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα σε συνέντευξή της.

«Εμείς λοιπόν, όπως άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν μπήκαμε κατά την διάρκεια του δεύτερου κύματος στην αυτοαπομόνωση και στο lockdown. Αξιολογήσαμε περίφημα την κατάσταση, και είπαμε ότι αν αυτή τη στιγμή κλειστούμε, τότε αυτό θα είναι πλήγμα και ψυχολογικό για τον κόσμο, επειδή ο κόσμος πέρασε άσχημα στην αυτοαπομόνωση, και για την οικονομία» , δήλωσε η ίδια.