Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Αντρίι Λισένκο δήλωσε σήμερα ότι ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 εξαπέλυσαν επιδρομή την προηγουμένη εναντίον ενός συνοριακού φυλακίου στην περιοχή της Λουγκάνσκ, σκοτώνοντας τέσσερις συνοριοφύλακες.

«Χθες, κατά τη διάρκεια της ημέρας, στο συνοριακό φυλάκιο Κρασνατάλοβκα, ρωσικά ελικόπτερα Mi-24 επιτέθηκαν σε Ουκρανούς συνοριοφύλακες. Ως αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης τέσσερις συνοριοφύλακες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Λισένκο στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Νωρίτερα, ο Λισένκο είχε δηλώσει ότι η ομάδα των Ρώσων στρατιωτικών που πέρασε στο έδαφος της χώρας είχε σκοπό να εκτελέσει μια «ειδική αποστολή», απορρίπτοντας την εξήγηση που έδωσε μια πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα, ότι δηλαδή εισήλθαν στην ουκρανική επικράτεια από «λάθος», σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Αυτό δεν ήταν ένα σφάλμα, αλλά μια ειδική αποστολή που εκτελούσαν», είπε ο Λισένκο μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ακόμη, ο Λισένκο ανέφερε πως αυτονομιστές και «ρώσοι μισθοφόροι» επιτίθενται στη νοτιοανατολική πόλη Νοβοαζόφσκ «αυτή τη στιγμή» και πρόσθεσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν 12 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού στην περιοχή αυτή.

Βομβαρδισμοί ακούγονταν κοντά στην πόλη από το πρωί και «ένα νοσοκομείο βρίσκεται στις φλόγες», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Κάτοικοι στο Νοβοαζόφσκ είπαν πως πολυάριθμοι άνθρωποι από το Ντονέτσκ που είχαν καταφύγει εκεί αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω.

Σύμφωνα με τον Λισένκο, συνολικά 12 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας σκοτώθηκαν σε μάχες τις τελευταίες 24 ώρες.