Ο «σεισμός» που ταρακούνησε τις τελευταίες ώρες την οικονομία της Τουρκίας, με τη βύθιση του Χρηματιστηρίου και την ελεύθερη πτώση της λίρας, συνεχίζει να πονοκεφαλιάζει την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Η αναταραχή συνεχίζεται, με τα σενάρια για ανασχηματισμό να φουντώνουν.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Μαχίρ Ουνάλ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε ακόμα περισσότερο ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Ρωτήθηκε για τις σχετικές φήμες και απάντησε πως γίνονται πολλές αλλαγές και πως ο πρόεδρος μπορεί να τις κάνει.

Τα τουρκικά δίκτυα τηλεοπτικά θεωρούν ότι έρχεται ανασχηματισμός, όπως μετέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από τη γειτονική χώρα. Παράλληλα, το Χρηματιστήριο συνεχίζει την κατρακύλα του, με 9% κάτω σήμερα το πρωί, ενώ οι τράπεζες δίνουν 18% επιτόκιο.

Η οικονομία είναι…. σε τεντωμένο σχοινί και τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για «κραχ». Χαρακτηριστικό ήταν το πρωτοσέλιδο της αντιπολιτευόμενης Cumhuriyet, με τίτλο «Οδηγούμαστε στη χρεοκοπία».

Εντωμεταξύ, ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, Φαΐκ Οζτράκ, χαρακτήρισε «κατάρα» να γίνει κάποιος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ερντογάν, παραφράζοντας λαϊκή τουρκική ρήση.