Τη ζωή του έχασε ένας σεφ στη νότια Κίνα, όταν επιχείρησε να ετοιμάσει ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο, που θεωρείται «σπάνια λιχουδιά», με κύριο υλικό… το φιλέτο κόμπρας.

Το κομμένο κεφάλι του ερπετού «επιτέθηκε» στο σεφ 20 λεπτά αφότου το είχε αποκεφαλίσει από το υπόλοιπο σώμα του ερπετού, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

O Peng Fan από την επαρχία Guangdong ετοίμαζε σούπα από κόμπρα, ένα πιάτο που θεωρείται πολύ ξεχωριστό στην περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κεφάλι της κόμπρας τον δάγκωσε στο χέρι, όταν εκείνος πήγε να το πετάξει στον κάδο.

Ένας πελάτης του εστιατορίου στο οποίο εργαζόταν ο σεφ φέρεται να δήλωσε το εξής: «Είμασταν στο εστιατόριο για τα γενέθλια της γυναίκας μου, όταν ξαφνικά σημειώθηκε μεγάλη φασαρία. Δε γνωρίζαμε τι είχε συμβεί, όμως ακούγαμε κραυγές από την κουζίνα. Κλήθηκε γιατρός στο εστιατόριο, όμως μέχρι να φτάσει η βοήθεια ο άνθρωπος είχε ήδη πεθάνει».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε, σχολιάζοντας το περιστατικό: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, όμως όλα δείχνουν ότι ήταν ατύχημα. Ο οργανισμός του θύματος δεν άντεξε στο δηλητήριο. Δε μπορούσε να γίνει τίποτα για να σωθεί. Μόνο το αντίδοτο θα μπορούσε να τον έχει σώσει, όμως οι διασώστες δεν πρόλαβαν να φτάσουν έγκαιρα. Είχε προετοιμάσει το φίδι ο ίδιος, όμως στάθηκε άτυχος. Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα».

«Μετά τον αποκεφαλισμό σταματούν οι βασικές οργανικές λειτουργίες, όμως υπάρχουν ακόμη αντανακλαστικές κινήσεις» εξήγησε ο ειδικός στα φίδια Yang Hong-chang, ο οποίος μελετά τις κόμπρες επί 40 χρόνια.

Το συγκεκριμένο είδος κόμπρας (που φτύνει) περιέχει μια νευροτοξίνη, η οποία παραλύει το αναπνευστικό σύστημα.