Η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε από τρία σε 2,3 δισ. δολάρια από το 2016, την έναρξη της προεδρίας του μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Newsweek.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας καθώς και το επικοινωνιακό κόστος των παραπομπών του σε δίκη προκάλεσαν τεράστια ζημιά στις επιχειρήσεις του Τραμπ.

Περίπου το 75% των εσόδων του Τραμπ προέρχεται από ακίνητα, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι πόλεις όπου ο Τραμπ έχει το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων του, η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, είναι αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με την εμπορική αξία των ακινήτων του να πέφτει.

Η επιχείρηση με τα θέρετρα και τα ξενοδοχεία του Τραμπ υπέστη επίσης πλήγμα με τη μείωση να καταγράφεται πάνω από 40% από το 2015 έως το 2020, ενώ και το εμπορικό σήμα του πρώην προέδρου έχει επίσης επηρεαστεί αρνητικά μετά τις δυο παραπομπές του σε δίκη.

Τον Ιανουάριο, ο ειδικός επί δημοσίων σχέσεων, Έρικ Σίφερ, είπε ότι οι επιχειρήσεις του πρώην προέδρου «ενδέχεται να μην ανακάμψουν ποτέ από τις απώλειες που σημείωσαν κατά την προεδρία του».

«Ο Τραμπ αποχώρησε από την προεδρία με πολλά προβλήματα γύρω από το εμπορικό του σήμα, το οποίο ενδέχεται μελλοντικά να απειλήσουν την οικονομική επιβίωση του ίδιου και των παιδιών του» είπε.

Ακόμα και οι πωλήσεις βιβλίων του Τραμπ έχουν μειωθεί από τη λήξη της προεδρίας του, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 87% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Από τότε που έγινε πρόεδρος το 2016 μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, ο Τραμπ κατρακύλησε 77 θέσεις στην κατάταξη των 400 πλουσιότερων Αμερικανών της λίστας Forbes.