Ένας στρατιώτης της Νατοϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν δολοφονήθηκε στην πρωτεύουσα Καμπούλ, από έναν πολίτη που του επιτέθηκε και τον μαχαίρωσε στον δρόμο για το αεροδρόμιο της πόλης.

Ο στρατιώτης, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, δέχτηκε την επίθεση ενώ η οχηματοπομπή στην οποία συμμετείχε είχε σταματήσει σε ένα σταθμό ελέγχου της τοπικής αστυνομίας. «Ένας νεαρός μαχαίρωσε στον λαιμό τον αλλοδαπό (στρατιώτη) ο οποίος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο ενώ ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Νίσαρ Άχμαντ.

Μια άλλη αστυνομική πηγή είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο δράστης συνελήφθη, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) επιβεβαίωσε από την πλευρά της ότι ένας από τους στρατιώτες της «υπέκυψε στα τραύματά του».

Σήμερα στο Αφγανιστάν υπηρετούν περίπου 44.000 στρατιώτες και αστυνομικοί του ΝΑΤΟ οι οποίοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ ακόμη η Καμπούλ μένει να εξακριβωθεί αν θα εγκρίνει την ανάπτυξη μιας δύναμης περίπου 10.000 ανδρών, όπως επιθυμεί η Ουάσινγκτον.

Τα τελευταία χρόνια δεκάδες στρατιώτες της ISAF έχουν σκοτωθεί είτε από Αφγανούς στρατιώτες είτε από Ταλιμπάν που διείσδυσαν στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας, όμως οι επιθέσεις από πολίτες είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο.