Η αστυνομία στο προάστιο Φέργκιουσον του Σεντ Λιούις στο Μισούρι έριξε το βράδυ της Κυριακής δακρυγόνα σε ένα πλήθος περίπου 400 διαδηλωτών μεταξύ των οποίων ήταν οικογένειες με παιδιά. Το πλήθος διαμαρτύρονταν για την δολοφονία την περασμένη εβδομάδα ενός άοπλου νεαρού αφρο-αμερικανού από τα πυρά αστυνομικού.

Η αστυνομία όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς κινήθηκε στο χώρο των συγκεντρωμένων διαδηλωτών με θωρακισμένα οχήματα και έριξε δακρυγόνα προς την περιοχή όπου οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρακολουθούσαν και κάλυπταν τη συγκέντρωση των διαδηλωτών η οποία έως εκείνη τη στιγμή ήταν απολύτως ειρηνική.

Ωστόσο, η αστυνομία όπως ανακοίνωσε χρησιμοποίησε τα δακρυγόνα για να διαλύσει τους συγκεντρωθέντες οι οποίοι προσπαθούν να διασπάσουν την εντολή για την επιβολή του νόμου και ότι τα τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να διασφαλίσουν τη δημόσια ειρήνη.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναχώρησε εκτάκτως από το Martha’s Vineyard όπου βρισκόταν για τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές του διακοπές, για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον. Οι πληροφορίες στα αμερικανικά Μέσα αναφέρουν ότι επιστρέφει για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο Μιζούρι, υπό το φόβο κλιμάκωσης των διαδηλώσεων.

Δεύτερη ημέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Οι αρχές στο προάστιο Φέργκιουσον του Σεντ Λιούις του Μισούρι επέβαλαν την Κυριακή για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης η οποία ισχύει από τα μεσάνυχτα.

Η επέκταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον για μια ακόμη νύχτα κρίθηκε αναγκαία εξ αιτίας της τεταμένης κατάστασης που συνεχίζει να επικρατεί στην πόλη από το ξέσπασμα των διαδηλώσεων και των βίαιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας οι οποίες ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία ενός νεαρού αφρο-αμερικανού από τα πυρά αστυνομικού.

Οι τοπικές αρχές όπως έγινε γνωστό θα βαδίζουν βήμα-βήμα και θα λαμβάνουν πλέον την απόφαση για την παράταση ή όχι της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες με βάση τις συνθήκες που δημιουργούνται κάθε 24ωρο.

Η απόφαση για την επιβολή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, λήφθηκε για πρώτη φορά το βράδυ του Σαββάτου από τον κυβερνήτη του Μισούρι Τζέι Νίξον σε μια προσπάθεια καταστολής των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και των λεηλασιών.