Το τελευταίο βήμα για τη χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη, δίνοντας την τελική έγκριση μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

«Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια έρχονται στην αγορά. Μόλις εγκρίναμε τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson στην ΕΕ, μετά από θετική αξιολόγηση του EMA», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Με τον αριθμό των δόσεων που παραγγείλαμε, μπορούμε να εμβολιάσουμε έως και 200 εκατομμύρια ανθρώπους την ΕΕ», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε: «Τέσσερα εμβόλια είναι τώρα διαθέσιμα για πολίτες στην Ευρώπη και όχι μόνο. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την εταιρεία για να διασφαλίσουμε ότι οι παραδόσεις θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλές».

Νωρίτερα σήμερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε ανάψει το πράσινο φως για την υπό όρους χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.

Είναι το τέταρτο εμβόλιο που εγκρίνεται για χρήση στην ΕΕ μετά από εκείνα των Pfizer-BioNTech, AstraZeneca και Moderna και συνίσταται για χορήγηση σε όσους είναι άνω των 18 ετών, ανέφερε ο ΕΜΑ.

Το εμβόλιο παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα ως προς τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας. Είναι μονοδοσικό, αντίθετα με τα εμβόλια των Pfizer/BionTech, Moderna και AstraZeneca, που χορηγούνται σε δύο δόσεις με απόσταση εβδομάδων.

Επίσης, διατηρείται για διάστημα 3 μηνών σε θερμοκρασίες κοινού ψυγείου, πράγμα που διευκολύνει τη διάθεσή του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.