«Ζωντανά» από τα μεγάφωνα των βαγονιών στο μετρό της Βιέννης ευχαρίστησε τους πολίτες ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν το μεσημέρι της Τετάρτης (10/3).

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις κεντρικές εγκαταστάσεις των «Wiener Linien», των Δημοτικών Συγκοινωνιών της Βιέννης (μετρό, λεωφορεία, τραμ), ο Αυστριακός πρόεδρος παίρνοντας το μικρόφωνο εξέφρασε, σε απευθείας μετάδοση, ευχαριστίες προς τους επιβάτες του μετρό για την από μέρους τους τήρηση των διαφόρων κανονισμών κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Αγαπητοί επιβάτες, σας μιλάει ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν. Απλώς ήθελα σήμερα να σας ευχαριστήσω. Όλα, αυτή την στιγμή δεν είναι τόσο εύκολα. Και ακόμη και η μετακίνηση με τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας μπορεί μερικές φορές να είναι μια μεγάλη πρόκληση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 77χρονος αρχηγός του αυστριακού κράτους επαινώντας τους επιβάτες.

Ευρειά αποδοχή από τους Αυστριακούς

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν χαίρει ιδιαίτερα ευρείας αποδοχής από τον πληθυσμό της χώρας των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως διαπιστώνονταν και σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις με την ευκαιρία της τέταρτης επετείου από την ανάληψη των καθηκόντων του στο ύπατο αξίωμα, στις 26 Ιανουαρίου 2017.

Στη μεγάλη πλειονότητα τους οι πολίτες εμφανίζονται «ευχαριστημένοι» έως «πολύ ευχαριστημένοι» με το γεγονός ότι ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν εξελέγη ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας και επίσης είναι «απολύτως» της άποψης ότι είναι «ένας πρόεδρος για όλους τους Αυστριακούς».

Η ορκωμοσία του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, πριν από τέσσερα χρόνια, είχε ακολουθήσει της οριστικής νίκης του στον επαναληπτικό, τρίτο, γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου 2016, έναντι του ακροδεξιού υποψηφίου Νόρμπερτ Χόφερ (νυν αρχηγού του Κόμματος των Ελευθέρων), κάτι που είχε γίνει δεκτό με ιδιαίτερη ανακούφιση στην Ευρώπη.

Σε αυτόν τον επαναληπτικό γύρο, ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν είχε συγκεντρώσει ποσοστό 53,8% έναντι 46,2% του αντιπάλου του, Νόρμπερτ Χόφερ, τότε υπαρχηγού του κόμματος και τότε δευτέρου αντιπροέδρου της αυστριακής Βουλής.

Στα πρώτα τέσσερα χρόνια από την ανάληψη του ύπατου αξιώματος της Αυστρίας, ο οικολόγος, πρώην καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βιέννης και πρώην αρχηγός επί ένδεκα χρόνια του κόμματος των Πράσινων, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, φαίνεται, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, ότι αποδεικνύει καθημερινά την πίστη του στις αρχές και τις αξίες που εκπροσωπούσε σε όλη την προηγούμενη πορεία του, τόσο στην πολιτική, όσο και ως πανεπιστημιακός δάσκαλος για σχεδόν σαράντα χρόνια.