«Μαύρα» είναι τα νέα που έρχονται από τη Βραζιλία όσον αφορά την πορεία του κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό πως τις δύο τελευταίες ημέρες η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό χώρα της νότιας Αμερικής κατέγραψε ρεκόρ θανάτων από τη νόσο.

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά δεν φαίνεται πως κάνουν το… αυτάκι του Ζαϊχ Μπολσονάρου να ιδρώνει. Στις τελευταίες δηλώσεις του κατά των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και υποτίμησης της σοβαρότητας της πανδημίας, ο πρόεδρος της χώρας είπε σήμερα (04/03) στους Βραζιλιάνους να σταματήσουν να «κλαψουρίζουν» και να προχωρήσουν μπροστά

«Αρκετά με την γκρίνια και το κλαψούρισμα. Πόσο καιρό θα συνεχιστεί το κλάμα;», είπε ο Μπολσονάρου στο πλήθος κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Πόσο καιρό θα κάθεστε στο σπίτι και θα κλείνετε τα πάντα; Κανείς δεν μπορεί να το ανεχθεί πλέον. Λυπούμαστε για τους θανάτους, ξανά, όμως χρειαζόμαστε μια λύση».

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή νέων περιορισμών στην πρωτεύουσα Μπραζίλια και τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Σάο Πάολο. Σήμερα, το Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωση την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και το κλείσιμο νωρίτερα των εστιατορίων.

TAGS