Περιορισμούς ή απαγόρευση πτήσεων των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών στους αεροδιαδρόμους που περνούν πάνω από τη Σιβηρία εξετάζει η Ρωσία ως απάντηση στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εταιρείας Vedomosti.

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Dobrolyot, την οποία διαχειρίζεται η Aeroflot, αναγκάσθηκε να διακόψει την περασμένη εβδομάδα όλες της τις πτήσεις μετά την ακύρωση του συμβολαίου ναύλωσης αεροσκαφών, αφού η ΕΕ επέκτεινε τις κυρώσεις και σε αυτήν την αεροπορική εταιρεία για τις πτήσεις προς την Κριμαία.

Η ενδεχόμενη επιβολή περιορισμών στις πτήσεις επάνω από το ρωσικό έδαφος συζητούνται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών της Ρωσίας, δήλωσε ρωσική πηγή στην εφημερίδα.

Η ενδεχόμενη απαγόρευση δεν θα πλήξει όμως μόνο τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Lufthansa, British Airways και Air France, αλλά και την ίδια την Aeroflot, η οποία επωφελείται από τα τέλη υπερπτήσης που καταβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Vedomosti.