Παρανάλωμα του πυρός για μία selfie

Βάζουν φωτιά στον εαυτό τους και το ποστάρουν στο διαδίκτυο


ΚΟΣΜΟΣ
18:17
31/07/2014
Παρανάλωμα του πυρός για μία selfie
loading

Το να το αποκαλέσει κανείς «μόδα» είναι… παράλογο. Ασχέτως αν περί αυτού πρόκειται. Στην ουσία είναι… τρέλα. Νέα παιδιά βρήκαν έναν νέο τρόπο να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα. Τι κάνουν; Πολύ απλά βάζουν φωτιά στον εαυτό τους για να ανεβάσουν αργότερα τα κατορθώματα τους στο διαδίκτυο. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι δύο αγόρια κατέληξαν με σοβαρά εγκαύματα και ο ένας απεβίωσε.

Το χάσταγκ FireChallenge έχει… κάψει κόσμο και δεν αναφερόμαστε μόνο σε εγκεφάλους. Έφηβοι χρησιμοποιούν ως αναφλεκτήρες υλικά όπως οινόπνευμα, αφρό ξυρίσματος, σπρέι μαλλιών ή αλκοολούχα ποτά και στη συνέχεια ανάβει η σπίθα. Βάζουν φωτιά σε διάφορα σημεία του σώματός τους τραβούν βίντεο ή φωτογραφίες με τα κινητά τους και στην συνέχεια τις ποστάρουν κυρίως στο facebook.

Σκοπός τους είναι να καταφέρουν να… δημιουργήσουν μια μεγάλη και «εντυπωσιακή» (!) φλόγα, διακινδυνεύοντας να πάθουν ζημιά, προσπαθώντας όμως να είναι όσο το δυντόν μικρότερης έκτασης! Δεν πετυχαίνει πάντα όμως. Γι’ αυτό και ένα 15χρονο αγόρι, ο Τζέιμς Σορς, πέθανε συμμετέχοντας στο ανόητο αυτό… παιχνίδι, καθώς τα εγκαύματα του ήταν σοβαρά. Ένας άλλος 15χρονος στο Λέξιγκτον νοσηλεύεται με εγκαύματα 2ου βαθμού.

Οι Αρχές της Νέας Υόρκης, όπου σημειώνονται και τα περισσότερα περιστατικά, είναι ιδιαίτερα ανήσυχες. Βίντεο ανεβαίνουν συνεχώς στο διαδίκτυο και η εξάπλωση του επικίνδυνου «παιχνιδιού» μοιάζει πλέον με… ιό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει