Η Νάταλι Γουντ ξεκίνησε την καριέρα της στην ηλικία των τεσσάρων ετών και κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ πριν από τα είκοσι πέντε. Ήταν πιο γνωστή για τους ρόλους της στις ταινίες «Miracle on 34th Street« (1947), «Rebel Without a Cause« (1955), «The Searchers« (1956) και «West Side Story« (1961), μεταξύ άλλων. Ήταν, επίσης, γνωστή για τη σχέση της με τον ηθοποιό Ρόμπερτ Βάγκνερ, τον οποίο παντρεύτηκε δύο φορές. Ο πρώτος γάμος τους διήρκεσε από το 1957 έως το 1962, ενώ ο δεύτερος διήρκεσε από το 1972 μέχρι το θάνατό της το 1981 σε ηλικία 43 ετών.

Η Γουντ φέρεται να πνίγηκε σε ταξίδι με το Βάγκνερ στο νησί της Καταλίνας. Το σώμα της, μαζί με μια λέμβο από τη βάρκα του Βάγκνερ, ανακτήθηκε από τον Ειρηνικό Ωκεανό νωρίς το επόμενο πρωί. Οι αρχές αποφάσισαν ότι προσπάθησε να οδηγήσει τη λέμβο στην ακτή και, έτσι, έπεσε στο νερό προσπαθώντας να την ασφαλίσει, με τον θάνατό της να χαρακτηρίζεται τυχαίος.

Ωστόσο, έκτοτε κυκλοφορούν φήμες και συνωμοσίες σε όλο το Χόλιγουντ και τον τύπο, μαζί με λεπτομέρειες που φέρεται να παραλείφθηκαν από την έκθεση της αστυνομίας. Το 2011, η έρευνα για τον θάνατο της Γουντ άνοιξε και πάλι, ενώ το επόμενο έτος η αιτία θανάτου άλλαξε από τυχαία σε απροσδιόριστη. Το 2018, ο Βάγκνερ ορίστηκε ως άνθρωπος ενδιαφέροντος για την υπόθεση.

Το βιβλίο «Natalie Wood: The Complete Biografi» της Suzanne Finstead, που αρχικά κυκλοφόρησε το 2001, επανακυκλοφόρησε το 2020 με προηγούμενες αναφορές και μη επιβεβαιωμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου της ηθοποιού.

Ο Δρ Μάικλ Φράνκο, ο οποίος ήταν νέος ιατρικός ασκούμενος εκείνη την εποχή, ισχυρίστηκε ότι η πραγματική αιτία θανάτου της ηθοποιού καλύφθηκε επιμελώς. Όταν το σώμα της Γουντ ανακτήθηκε από το νερό, είχε φρέσκους μώλωπες, εκδορές και τραύματα στο κεφάλι. Ο Φράνκο δήλωσε: «Ο θάνατος της Νατάλι Γουντ δεν ήταν ατύχημα. Κάποιος την έσπρωξε. Είχε κάποιες εκδορές που θα μπορούσα να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι είχε σπρωχτεί μακριά από οτιδήποτε ήταν αυτό στο οποίο η ηθοποιός στηριζόταν».

Ο καπετάνιος του σκάφους, Ντένις Ντάβερν, άκουσε έναν έντονο καβγά μεταξύ του ζευγαριού εκείνο το απόγευμα, μαζί με ήχους επίπλων. Χτύπησε την πόρτα της καμπίνας τους, μόνο για να του πει ο Βάγκνερ: «Γύρισε στη δουλειά σου». Την επόμενη φορά που ο Ντάνβερ είδε τον Βάγκνερ, ήταν λαχανιασμένος και ιδρωμένος, μοιάζοντας να έχει πάρει μέρος σε κάποιον αγώνα. Όταν ο Ντάβερν ρώτησε για τη Γούντ, ο Βάγκνερ του απάντησε ότι έχει φύγει.

Η αδερφή της Γουντ, Λάνα Γουντ, πολλές φορές είχε εκφράσει την αποδοκιμασία της για το δεύτερο γάμο της με τον Βάγκνερ, λόγω της προηγούμενης απιστίας του. Έκτοτε υποστήριξε ότι ο Βάγκνερ δολοφόνησε την αδερφή της, επισημαίνοντας ότι η Γουντ δεν θα είχε πάρει ποτέ τη λέμβο προς την ακτή μόνη της λόγω του φόβου της για τα βαθιά νερά. Το 2019, είπε στους New York Times, «Νομίζω ότι η αλήθεια για τη δολοφονία της Natalie είναι πολύ σημαντική για άλλες γυναίκες».

Από την άλλη η κόρη της Γουντ υπερασπίστηκε τον πατριό της, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς «εξωφρενικούς και εντελώς απαράδεκτους» και ισχυριζόμενη ότι αν η μητέρα της είχε κάποιο πρόβλημα ο Βάγκνερ θα έδινε ακόμη και την ζωή του για εκείνη.