Ένας από τους ανθρώπους που φρόντιζαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα φέρεται να έριχνε υπνωτικά χάπια μέσα στην μπίρα του, ώστε να κοιμάται όλη τη νύχτα και να μην τον ενοχλεί.

Ο ίδιος του έδινε αλκοόλ ακόμα και στις 9:00 το πρωί στους μήνες πριν από τον θάνατό του, όπως άκουσαν οι ανακριτές στην Αργεντινή.

Η έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του θρύλου της μπάλας παραμένει σε εξέλιξη και τώρα νέα πράγματα ακούγονται για τη μάχη του Μαραντόνα με το αλκοόλ κατά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Αυτά ισχυρίστηκε μια γυναίκα που πήγαινε και τον έβλεπε στο σπίτι του, πριν αλλά και μετά την παραμονή του στο νοσοκομείο. Η Griselda Morel είναι ψυχολόγος και δούλευε με τον 8χρονο γιο του Ντιέγκο, Ντιεγκίτο Φερνάντο.

«Αν ξυπνούσε στις 9:00 το πρωί και ζητούσε μπίρα, του την έδιναν», είπε στον ανακριτή. «Ένας από τους ανθρώπους που τον φρόντιζαν διέλυε τα χάπια που έπαιρνε και τα έριχνε στην μπίρα του, ώστε να μην τον ενοχλεί τη νύχτα».

Η Morel περιέγραψε ως «περίπλοκη» τη σχέση του Μαραντόνα με το αλκοόλ, ειδικά κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής του. Η κατάθεσή της διέρρευσε στα μέσα της Αργεντινής και σύμφωνα με αυτή, η νοητική του κατάσταση είχε επιδεινωθεί πολύ.

Κοντινός του άνθρωπος, σύμφωνα πάντα με τη Morel, τον βρήκε μια μέρα να «μιλά στο τηλέφωνο στο δωμάτιό του χωρίς τηλέφωνο στα χέρια του».

«Την τελευταία φορά που τον είδα, ο Ντιέγκο παραπονιόταν πως το λουτρό ήταν στον επάνω όροφο και τον έκαναν έτσι μπάνιο με το λάστιχο. Μας είπε πως έδιωξε έναν από τους νοσηλευτές του, γιατί του είχε κλέψει λεφτά».