Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ χωρίς να έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, εισήχθη στο νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

«Η εισαγωγή του Δούκα είναι ένα προληπτικό μέτρο, ύστερα από συμβουλή του γιατρού του, μετά από αδιαθεσία» ανέφερε το Παλάτι σε δήλωση.

«Ο Δούκας αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες μέρες παρακολούθησης και ανάπαυσης» αναφέρει επίσης η δήλωση, με πηγή κοντά στο Μπάκιγχαμ να αναφέρει ότι «η νοσηλεία του δεν έγινε για κάποιο έκτακτο ιατρικό περιστατικό».

Δεν νοσεί από κάποια ασθένεια που να σχετίζεται με την COVID-19, συμπλήρωσε η πηγή.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, γεννήθηκε το 1921 στην Ελλάδα, πριν η οικογένειά του εξοριστεί από τη χώρα όταν ο ίδιος ήταν βρέφος.

Ο αρχικός του τίτλος ήταν «πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας», αλλά μετά τον αρραβώνα του με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου χρίστηκε «Δούκας του Εδιμβούργου».

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος αναμένεται να γιορτάσει τα 100α γενέθλιά του στις 10 Ιουνίου, εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού τον Ιανουάριο μαζί με τη σύζυγό του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Τόσο η βασίλισσα Ελισάβετ, όσο και ο πρίγκιπας Φίλιππος διαμένουν στο κάστρο του Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η βασίλισσα παραμένει στο Ουίνδσορ, είπε η ίδια πηγή.