Ως αβάσιμες κρίνει τις ανησυχίες για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της AstraZeneca o διακεκριμένος λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν και τάσσεται υπέρ της ευρείας χρήσης του στη Γερμανία.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην χορηγείται το εμβόλιο στη Γερμανία. Όταν ακούω τη δημόσια συζήτηση για αυτό το εμβόλιο, έχω την εντύπωση ότι πολλά έχουν παρεξηγηθεί. Μπορεί να υπάρχει μια τρίχα στη σούπα κάποιου, και μερικοί άνθρωποι την εξετάζουν με μεγεθυντικό φακό. Δεν πρέπει να το κάνει κανείς αυτό. Κατά την εκτίμησή μου το εμβόλιο της Astrazeneca είναι πολύ καλό και πρέπει να το αξιοποιήσουμε στην Γερμανία», είπε στο podcast “The Coronavirus Update” του δικτύου NDR, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι σημαντικό τα εμβόλια να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο σοβαρής εξέλιξης της νόσου. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εμβολιαστούμε ευρέως το συντομότερο δυνατό. Τα εμβόλια που έχουμε είναι εξαιρετικά καλά σε σύγκριση με αυτό που θα περίμενε κανείς», τόνισε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας του νοσοκομείου στο Charité του Βερολίνου.