Παγιδευμένος κάτω από τα κύματα βρίσκεται ένας ανεξάντλητος θησαυρός κλασικών βρετανικών οχημάτων που χάθηκαν όταν το φορτηγό πλοίο που τα μετέφερε βυθίστηκε στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το SS Thistlegorm, το βρετανικό εμπορικό πλοίο, βυθίστηκε μετά το βομβαρδισμό του από δύο γερμανικά αεροπλάνα το 1941.

Το 128 μέτρων μήκους σκουριασμένο σκάφος βρίσκεται 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Ερυθράς Θάλασσας για 73 ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα σήμερα λόγω της εξαιρετικής του κατάστασης έχει μετατραπεί σε κορυφαία τοποθεσία καταδύσεων καθώς τα συντρίμμια του παρέχουν μια συναρπαστική εικόνα από το παρελθόν.

Το φορτίο του πλοίου μένει άθικτο αν και σκουριασμένο και σήμερα οι δύτες μπορούν να δουν ιστορικά οχήματα ανάμεσα στα ψάρια και τα τροπικά θαλάσσια φυτά που έχουν κάνει το ναυάγιο σπίτι τους πλέον.

Φορτηγά Bedford, Universal Carrier τεθωρακισμένα οχήματα, μοτοσικλέτες Norton 16H και BSA, πολυβόλα, τουφέκια, γαλότσες, εξαρτήματα αεροσκαφών, καθώς και δύο ατμομηχανές ατμού LMS Stanier Class 8F βρίσκονται ακόμη στο σκάφος.

Κατασκευασμένο στο Sunderland, το SS Thistlegorm ολοκλήρωσε τρία ταξίδια προς τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τις Δυτικές Ινδίες, πριν την τελευταία του τραγική αποστολή στο Σουέζ.