Ένας ισραηλινός πυροβόλησε και σκότωσε έναν παλαιστίνιο που πετούσε πέτρες στο άρμα μάχης του στα βόρεια της Ιερουσαλήμ στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια παλαιστινιακή πηγή ασφαλείας μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων .

Το περιστατικό συνέβη μεταξύ της εισόδου Αρ- Ραμ και του συνοριακού σημείου ελέγχου Χίχμα. Νεκρός είναι ο Μαχμούντ Σαβαμρέχ ένας 21χρονος παλαιστίνιος το πτώμα του οποίου, μεταφέρθηκε στο Ισραήλ. Η ισραηλινή αστυνομία και ο στρατός δεν έχουν προς το παρόν κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Η ένταση μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινίων έχει αυξηθεί και στη Δυτική Όχθη, μετά την απαγωγή και τη δολοφονία, τον περασμένο Ιούνιο τριών ισραηλινών εφήβων αλλά και τον θάνατο από ισραηλινούς για λόγους εκδίκησης ενός νεαρού παλαιστίνιου τον οποίο οι δολοφόνοι του τον έκαψαν ζωντανό.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Χαμάς για το θάνατο των τριών εφήβων Στις 14 Ιουλίου, ένας παλαιστίνιος που πετούσε πέτρες και βόμβες μολότοφ σε αυτοκίνητα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κοντά στην πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη.