Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι οι νέες κυρώσεις που αποφάσισαν να επιβάλουν οι ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας θα οδηγήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε «αδιέξοδο».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Βραζιλία, ο Πούτιν είπε ότι πρέπει να εξετάσει τις λεπτομέρειες των κυρώσεων ώστε να κατανοήσει πλήρως το πεδίο εφαρμογής τους.

Οι ΗΠΑ έχουν προβεί στην επιβολή ποικίλων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας σχετικά με την παρέμβαση της Μόσχας στη γειτονική Ουκρανία, ενώ την Τετάρτη ενίσχυσαν τις κυρώσεις τους.

Ο Ομπάμα χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως «σημαντικές αλλά στοχευμένες», οι οποίες αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους συμμάχους των ΗΠΑ.

«Τονίσαμε πως θα ήταν προτιμότερο να επιλύσουμε το θέμα αυτό μέσω της διπλωματικής οδού, ωστόσο θα πρέπει να εξετάσουμε συγκεκριμένες δράσεις και να μην μείνουμε μόνο στα λόγια», δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος.