Τη 10η συνεχόμενη ημέρα χωρίς τοπικά κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 κατέγραψε σήμερα η Αυστραλία, επιτρέποντας στην πιο πολυπληθή πολιτεία της, τη Νέα Νότια Ουαλία, να χαλαρώσει τους περιορισμούς.

Η Νέα Νότια Ουαλία δεν έχει αναφέρει τοπικά κρούσματα κορονοϊού εδώ και δέκα ημέρες, μετά την καταγραφή μονοψήφιου αριθμού περιστατικών μόλυνσης μέσα στον Ιανουάριο. Η πολιτεία της Βικτόρια, που φιλοξενεί το πρωτάθλημα τένις της Αυστραλίας, δεν έχει αναφέρει τοπικό κρούσμα εδώ και τρεις εβδομάδες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ με μία ανάρτησή του στο Twitter κατέγραψε τη σημερινή 10η ημέρα χωρίς τον εντοπισμό τοπικού κρούσματος σε ολόκληρη την Αυστραλία, προσθέτοντας ότι η επιτυχία της χώρας καταγράφεται σε μία περίοδο κατά την οποία τα κρούσματα μόλυνσης σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια, με τον αριθμό των θανάτων να έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.

Η Αυστραλία έχει αναφέρει περισσότερα από 22.000 περιστατικά τοπικής μόλυνσης από την έναρξη της πανδημίας, με 909 θανάτους.