Ένα tweet που προκάλεσε αίσθηση εμφανίστηκε στον λογαριασμό του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως κάλεσμα για επίθεση στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ως εκδίκηση για τον θάνατο ενός κορυφαίου ιρανού στρατηγού πέρυσι.

Το ποστ περιλαμβάνει τη φωτογραφία ενός άντρα που μοιάζει με τον Ντόναλντ Τραμπ την ώρα που παίζει γκολφ, στην οποία φαίνεται και η σκιά ενός πολεμικού αεροσκάφους ή ενός μεγάλου drone, σύμφωνα με το BBC.

«Η εκδίκηση είναι αναπόφευκτη», αναφέρει το μήνυμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το tweet κατέβηκε μετά από λίγη ώρα. Είχαν προηγηθεί μηνύματα από χρήστες του Twitter προς την εταιρεία να ανασταλεί ο λογαριασμός του Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Το Twitter έκλεισε τον λογαριασμό του Τραμπ νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετά τη δημοσίευση μηνυμάτων που θεωρήθηκαν ότι προωθούσαν τη βία μετά και τα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

O πανίσχυρος ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε πέρυσι σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης που το αμερικανικό Πεντάγωνο χαρακτήρισε «αμυντική» ενέργεια, ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στο Ιράν κι ένας από τους πιο επίφοβους αντιπάλους για τις ΗΠΑ αλλά και για πολλούς από τους συμμάχους τους.

Επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, από το όνομα της Ιερουσαλήμ στα περσικά, αρμόδιας για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό — το αμερικανικό περιοδικό New Yorker χαρακτήριζε το 2014 τη Δύναμη Κουντς υβρίδιο της CIA και των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων — ο χαρισματικός υποστράτηγος διέθετε τεράστια επιρροή στο Ιράκ. Θεωρείται πως ήταν ο άνθρωπος-κλειδί στις πολιτικές διεργασίες για τον σχηματισμό της ιρακινής κυβέρνησης από το 2018.