Είναι γνωστό σε όλους ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες, για λόγους ασφαλείας, στις μεταξύ τους επικοινωνίες αποκαλούν τους Προέδρους των ΗΠΑ με συγκεκριμένα κωδικά ονόματα που τους έχουν αποδώσει. Άλλα βγαλμένα από την ζωή και άλλα κατά τύχη, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά έξυπνα και εκκεντρικά, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν φορές που ακόμη και οι ιθύνοντες μιας τόσο σοβαρής υπηρεσίας έχουν «κέφια»!

Rawhide (Μαστίγιο)

Το κωδικό όνομα «Μαστίγιο» των Μυστικών Υπηρεσιών ανήκε στον 40ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόναλντ Ρέιγκαν. Ήταν εμπνευσμένο από την αγάπη του για το ράντσο, καθώς και τις εμφανίσεις του ως ηθοποιού σε διάφορες ταινίες γουέστερν πριν τον κερδίσει τελικά η πολιτική.

Lancer (Λογχοφόρος)

Η λέξη «Λογχοφόρος» αναφερόταν στον Πρόεδρο Τζον. Φ. Κένεντι. Η διοίκησή του συχνά σχετίζονταν με το μυθικό και ρομαντικό θρύλο του Αρθούρου του Κάμελοτ, όπου ο Λάνσελοτ ήταν ένας από τους διάσημους ιππότες του.

Deacon (Διάκονος)

Το κωδικό όνομα της Μυστικής Υπηρεσίας «Διάκονος» για τον πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ ήταν ιδιαιτέρως επιτυχημένο, καθώς ο ίδιος είχε πολύ καλές σχέσεις με τη θρησκεία, ενώ αποτελούσε και ενεργό μέλος της εκκλησίας των Βαπτιστών. Μετά την προεδρία του, μάλιστα, συνέχισε να διδάσκει τις Κυριακές.

Eagle (Αετός)

Το «Αετός» είναι το κωδικό όνομα του Πρώην Προέδρου Μπιλ Κλίντον. Όταν ετοιμαζόταν να αναλάβει τα καθήκοντά του, η Μυστική Υπηρεσία απέδωσε σε όλα τα μέλη της οικογένειας Κλίντον από ένα κωδικό όνομα που ξεκινούσε, επίσης, από το γράμμα Ε. Μάλιστα, στην πρώην πρώτη κυρία Χίλαρι Κλίντον δόθηκε το όνομα «Αειθαλής» (Evergreen).

Renegade (Αποστάτης)

Ο Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε αυτό το κωδικό όνομα αφού η Μυστική Υπηρεσία του παρουσίασε μια λίστα με ονόματα που ξεκινούν με το R από το οποίο θα μπορούσε να διαλέξει. Η Μισέλ, η Μάλια και η Σάσα Ομπάμα έχουν επίσης, κωδικά ονόματα που ξεκινούν με το γράμμα R: Η Μισέλ είναι η «Αναγέννηση» (Renaissance), η Μάλια η «Ακτινοβολία» (Radiance) και η Σάσα ο «Ανθός Τριαντάφυλλου» (Rosebud).

Searchlight (Προβολέας)

Η ειρωνεία της τύχης ήθελε ο Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον να αποκαλείται «Προβολέας». Μην ξεχνάτε ότι ο Νίξον εγκατέλειψε το αξίωμά του προσπαθώντας να καλύψει το περίφημο σκάνδαλο Watergate. Η αντισυνταγματική συμπεριφορά του τον έβαλε σίγουρα μπροστά από τα «φώτα προβολής», οδηγώντας τον, τελικά, στην παραίτησή του.

Timberwolf

Κανείς δεν γνωρίζει γιατί ο Τζορτζ Μπους έλαβε ένα κωδικό όνομα που τον κάνει να ακούγεται σαν χαρακτήρας σε ταινία δράσης της Marvel. Στη γυναίκα του Μπάρμπαρα, αντιθέτως, δόθηκε το μυστικό όνομα «Ηρεμία» (Tranquility), ακριβώς το αντίθετο από τον Timberwolf.