Ένας αστυνομικός από το Χιούστον είπε ψέματα στους ανακριτές για την εμπλοκή του στη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο.

Το μόνο πρόβλημα γι’ αυτόν; Πως το FBI βρήκε στο κινητό του βίντεο που τον εμφανίζει μέσα στο κτίριο. Ο αστυνομικός ομολόγησε πως ξέχασε να το σβήσει.

Ο Tam Dinh Pham κατηγορείται πλέον για σωρεία αδικημάτων που συνδέονται με την επίθεση των οπαδών του Τραμπ της 6ης Ιανουαρίου.

Ο Pham ανακρίθηκε στις 12 Ιανουαρίου από την ομάδα Joint Terrorism Task Force στο σπίτι του στο Τέξας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του, στο βίντεο ακούγεται να λέει στους άλλους εισβολείς να «παλέψουμε σαν σκυλιά» κατά της διαδικασίας επικύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ο Pham ομολόγησε πως βρισκόταν στην Ουάσιγκτον εκείνη τη μέρα, αρνήθηκε ωστόσο πως πήρε μέρος στα βίαια επεισόδια μέσα στο Καπιτώλιο.

Συμφώνησε μάλιστα να επιτρέψει στους πράκτορες να ελέγξουν το κινητό του. Είδαν πως όλες οι εικόνες ήταν σβησμένες ως και 3 μέρες πριν την εισβολή και τότε του ζήτησαν την άδεια να ελέγξουν και τις διαγραμμένες εικόνες.

Εκεί βρήκαν φωτογραφίες και το επίμαχο βίντεο. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε τώρα πως «βρέθηκα στο κτίριο 10-15 λεπτά». Είχε ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα από το αστυνομικό τμήμα του Χιούστον και προσφάτως παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του.

Δεν ήταν ο πρώτος αστυνομικός που συμμετείχε στα έκτροπα…