Τα υπολείμματα των σορών των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο στην αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία ψεκάζονται με απολυμαντικό μετά την ανάσυρσή τους από τα συντρίμμια του Boeing που κατέληξε στον βυθό της θάλασσας στις 9 Ιανουαρίου, παρασέρνοντας στον θάνατο 62 άτομα.

Στις μακάβριες εικόνες από τη Τζακάρντα που δημοσιεύει το Associated Press φαίνονται 36 σάκοι στη σειρά, την ώρα που εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού τους ψεκάζουν στο λιμάνι Tanjung Priok. Οι εργαζόμενοι φορούν ειδικές στολές και με το απολυμαντικό υγρό στις πλάτες προχωρούν ανάμεσα στα πτώματα και ψεκάζουν.

Με το απολυμαντικό ψεκάζονται και εκείνοι που ανέλαβαν το έργο να ξεχωρίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, τα οποία ανασύρθηκαν από τον βυθό.

Συντρίμμια και ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν στην περιοχή ανοικτά της Ινδονησίας όπου εξαφανίστηκε το Σάββατο το αεροσκάφος Boeing 737-500 του ινδονησιακού αερομεταφορέα χαμηλού κόστους Sriwijawa με 62 επιβαίνοντες.

Στο επιβατικό αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση εσωτερικού SJ 182 με προορισμό την Ποντιάνακ, στο ινδονησιακό κομμάτι της νήσου Βόρνεο, βρίσκονταν πενήντα επιβάτες, ανάμεσά τους επτά παιδιά και τρία βρέφη, καθώς και δώδεκα μέλη του πληρώματος. Το Μπόινγκ χάθηκε από τα ραντάρ τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση.

Τα δυστύχημα ήταν το πρώτο στη χώρα της Ασίας από τον Οκτώβριο του 2018, όταν 189 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή 737 MAX στη θάλασσα της Ιάβας 12 λεπτά μετά την απογείωσή του, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των χειριστών του να το σώσουν.