Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της Γερουσίας, ο Μιτς Μακόνελ δήλωσε σε βοηθούς του ότι πιστεύει πως ο Ντόναλντ Τραμπ διέπραξε αδικήματα για να παραπεμφθεί σε δίκη στην Γερουσία με σκοπό την καθαίρεσή του και ο Μακόνελ είναι ευχαριστημένος που οι Δημοκρατικοί κινούνται για την παραπομπή του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενες ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Ρεπουμπλικάνο ηγέτη της Γερουσίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, τα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο αποφάσισαν να μην ασκήσουν πιέσεις στους βουλευτές του κόμματος ώστε να καταψηφίσουν την πρόταση παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφεραν δύο σύμβουλοί τους, επιβεβαιώνοντας ένα δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Η ηγεσία δεν θα πιέσει τους βουλευτές να καταψηφίσουν το ψήφισμα που πρόκειται να κατατεθεί αργότερα απόψε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με το οποίο θα ζητείται να ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου με βάση την 25η Τροπολογία του Συντάγματος. Δεν θα τους ζητήσει επίσης να καταψηφίσουν την πρόταση παραπομπής που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Τετάρτη.

Ο ίδιος, πάντως, ο  Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν ανησυχεί καθόλου για την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καθαίρεσή του.

«Η 25η τροπολογία δεν συνιστά κανένα κίνδυνο για μένα», είπε ο Τραμπ