Ένα 12χρονο κορίτσι που ζούσε σε ίδρυμα βιάστηκε από ομάδα εφήβων σε ένα πάρκο που είναι κακόφημο και γνωρίζει η αστυνομία ότι λαμβάνουν χώρα σεξουαλικές επιθέσεις.

Η έρευνα στρέφεται μάλιστα κατά της αστυνομίας του Λάνκασιρ, που δεν ενημέρωσε ποτέ ότι το πάρκο δίπλα στο ίδρυμα είναι ιδιαιτέρως κακόφημο.

Και το ίδιο το ίδρυμα χαρακτηρίζεται ωστόσο «ανεπαρκές» από την κρατική υπηρεσία της Αγγλίας, Ofsted.

Είναι η ανεξάρτητη οργάνωση Knowsley’s Safeguarding Children’s Partnership αυτή που έκανε την έρευνα για τις συνθήκες βιασμού του κοριτσιού.

«Ava» αναφέρεται στη μελέτη και πέρασε όλη της τη ζωή στα χέρια των κρατικών δομών, όταν οι κοινωνικές υπηρεσίες την πήραν μωρό ακόμα από τα χέρια των γονέων της, καθώς αμφότεροι «θεωρήθηκαν πως είναι πιθανό να της προξενήσουν σημαντική βλάβη».

Η Ava πέρασε μια δεκαετία σε ιδρύματα και θετούς γονείς, περνώντας από 14 διαδοχικά χέρια. Έτσι κατέληξε κάποια στιγμή στο συγκεκριμένο ίδρυμα, όπου και πάλι ζούσε σε συνθήκες που την άφηναν ευάλωτη, σύμφωνα πάντα με την έρευνα.

Η οποία βρήκε πως το κορίτσι κινδύνευσε και σε άλλο ένα περιστατικό, ένα συμβάν που οι ιθύνοντες του ιδρύματος δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία. Μερικές εβδομάδες αργότερα, το κορίτσι βιάστηκε στο ίδιο πάρκο από τρεις εφήβους.

Η αστυνομία του Λάνκασιρ έψαξε τους δράστες. Κατηγορήθηκαν μάλιστα και δύο κορίτσια του ιδρύματος ως συνεργοί, ότι την οδήγησαν επίτηδες στο πάρκο για να βιαστεί.

Η τοπική κοινότητα παραμένει αναστατωμένη από τα σοκαριστικά ευρήματα της έρευνας, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς απέτυχαν να προστατεύσουν τη 12χρονη από τα χέρια των αρπακτικών…