Η Σιν Μπετ, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο βασικών υπόπτων για την απαγωγή τριών νεαρών Ισραηλινών στις 12 Ιουνίου στη Δυτική Όχθη.

«Οι δύο κυριότεροι τρομοκράτες που εμπλέκονται στην απαγωγή είναι οι Μαρουάν Καουάσμεχ και Άμερ Άμπου Έισεχ, μέλη της Χαμάς στη Χεβρώνα, που καταζητούνται από τη Σιν Μπετ και τον ισραηλινό στρατό» αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Οι δύο άνδρες έχουν εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης στο Ισραήλ για τη συμμετοχή τους σε «τρομοκρατικές ενέργειες για λογαριασμό της Χαμάς», της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Σιν Μπετ διευκρίνισε ότι όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας που έχει γίνει μέχρι σήμερα για την υπόθεση υπόκεινται σε στρατιωτική λογοκρισία.

Οι τρεις σπουδαστές ταλμουδικών σχολών εξαφανίστηκαν πριν από δύο εβδομάδες ενώ έκαναν οτοστόπ κοντά στο Γκους Ετζιόν, ένα συγκρότημα εβραϊκών οικισμών ανάμεσα στη Βηθλεέμ και τη Χεβρώνα. Το Ισραήλ κατηγόρησε ως υπεύθυνη για την απαγωγή τη Χαμάς.

Μέχρι στιγμής πάντως κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή και οι τρεις νέοι, ηλικίας 16-19 ετών, δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής από την ημέρα εκείνη. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους επικεντρώνονται στην περιοχή της Χεβρώνας, στη νότια Δυτική Όχθη.