Αντιμέτωπος με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης είναι ο δημοφιλής Αμερικανός σχεδιαστής Αλεξάντερ Γουάνγκ.

Ο 37χρονος σχεδιαστής μόδας, με πολλές επιτυχημένες πασαρέλες στο ενεργητικό του και αρκετές διακρίσεις, αντιμετωπίζει αρκετά μεγάλο αριθμό ανώνυμων καταγγελιών από εργαζόμενους στον χώρο της αντρικής μόδας.

Ο Γουάνγκ βρέθηκε προ ημερών στην επίκεντρο καταγγελιών και αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Το μοντέλο και γραφίστας Οουεν Μούνεϊ ήταν ο πρώτος που κατηγόρησε τον σχεδιαστή, μέσω βίντεο στο ΤikΤok, ότι κατά την διάρκεια κονσέρτου στη Νέα Υόρκη προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.

Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, το Διαδίκτυο γέμισε με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες-μοντέλα που θέλουν τώρα και αυτοί να προσθέσουν την φωνή τους στην εκστρατεία #ΜeToo που ξεκίνησε το 2017 αρχικά από πολλές γυναίκες ηθοποιούς και μοντέλα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης-κακοποίησης, όπως η Αλίσα Μιλάνο και η Ρόουζ Μαγκάουαν.

Ο Γουάνγκ απάντησε την Δευτέρα με ένα email που απέστειλε προς όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους του οίκου του τονίζοντας «πως έχει πέσει θύμα εκβιασμών και ψευδών καταγγελιών, πως η αλήθεια θα λάμψει και πως ο οίκος τελικά θα βγει αλώβητος από αυτήν την περιπέτεια».

Ένα άλλο 25χρονο μοντέλο με το όνομα Νικ – αγνώστων λοιπών στοιχείων-  επικοινώνησε με την Daily Μail και κατηγόρησε τον Αλεξάντερ Γουάνγκ ότι τον Ιούνιο του 2019 είχε προσπαθήσει να τον εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.

Ως απάντηση στις κατηγορίες αυτές, ο Γουάνγκ επισύναψε στο email του προς τους εργαζομενούς του και μια σειρά από προσωπικά μηνύματα που αντάλλαξε με τον Νικ και στα οποία φαίνεται πως ο καταγγέλλων ήταν που αποζητούσε την παρέα του Αλεξάντερ, πολιορκώντας τον διαρκώς και επίμονα με sms για να βγουν έξω, να πάνε σε κλαμπ ή να «την βρουν» παρέα και να χαλαρώσουν με χασίς.

Αντίστοιχα, η Daily Mail παρουσίασε μηνύματα του Γουάνγκ προς τον Νικ να τον προτρέπει να συναντηθούν, αλλά δημοσίευσε και μια συνέντευξη – εξομολόγηση του Νικ για το πως τον «παγίδευσε ο Γουάνγκ, πως τον προσκάλεσε σε μεγάλο κλαμπ του Λονδίνου, έριξε χάπι έκστασι στο ποτό του και πως στη συνέχεια επιδόθηκε σε σεξουαλικές πράξεις τόσο μέσα στο κλαμπ όσο και στη λιμουζίνα του Γουάνγκ, ενώ παρακολουθούσαν το περιστατικό διάφοροι φίλοι του Γουάνγκ».

Ο ίδιος δε σημειώνει πως δεν μπορούσε να αντιδράσει, καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και μια έπεφτε σε λήθαργο και μια ξυπνούσε αντικρίζοντας τον Γουάνγκ να τον χαϊδεύει.

Ο Αλεξάντερ έγινε γνωστός για τα δημοφιλή πάρτι που διοργάνωνε μετά το 2005 οπότε και δημιούργησε την εταιρεία του.

Η φήμη του εκτοξεύτηκε το 2008 όταν βραβεύτηκε από το περιοδικό VOGUE.

Από το 2012 έως το 2015 υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής μεγάλου οίκου από όπου και αποχώρησε για να επεκταθεί με την δική του φίρμα στην Ευρώπη.