Πολεμικές σκηνές θυμίζουν οι πυροβολισμοί που πέφτουν σαν βροχή τα δύο τελευταία 24ωρα στο χωριό Λαζαράτι της Αλβανίας. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, πρόκειται για πυροβολισμούς εκφοβισμού κατά της αστυνομίας, αφού είναι η περίοδος που φυτεύεται το χασίς.

Η αστυνομία προετοίμαζε έφοδο στο χωριό -έναν από τους πλέον γνωστούς χασισοβολώνες της Ευρώπης- αλλά οι Λαζαρατινοί φαίνεται πως είχαν άλλα σχέδια και δήλωσαν πανέτοιμοι να υπερασπιστούν με τα όπλα την παραγωγή τους. Μάλιστα, από τον καταιγισμό των πυροβολισμών, ένα άτομο σκοτώθηκε από «τυφλή» σφαίρα, ενώ βρισκόταν σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το χωριό.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στη γειτονική Δερβιτσάνη, αφού εξαιτίας της προσπάθειας της αστυνομίας να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της στη γύρω περιοχή, έκανε τους κατοίκους στο Λαζαράτι να στρέψουν και προς εκεί τα πυρά τους, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Χαρακτηριστικό είναι πως ένα νεαρό ζευγάρι, όταν επέστρεψε στο σπίτι του βρήκε στο κρεβάτι της πεντάχρονης κόρης του «δώρο» μια σφαίρα, που είχε καταφέρει να τρυπήσει ακόμη και τα αλουμινένια παντζούρια του σπιτιού.

Η αστυνομία έκανε ελέγχους σε οχήματα έχοντας στήσει μπλόκα σε αρκετούς δρόμους, όπως δείχνει και το βίντεο, στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.