Διασώστες και γερανοί προσπαθούν να απεγκλωβίσουν περισσότερα από 1.000 οχήματα που έχουν ακινητοποιηθεί σε αυτοκινητόδρομο για δύο ημέρες, έπειτα από μια σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε την Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει το BBC, οι Αρχές έχουν διανείμει τρόφιμα, καύσιμα και κουβέρτες στους οδηγούς που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο Kανέτσου ο οποίος συνδέει το Τόκιο με τη Νιιγκάτα, στον βορρά.

Το χιόνι, που άρχισε να πέφτει το βράδυ της Τετάρτης, έχει προκαλέσει προβλήματα σε αρκετά σημεία κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου. Επίσης, άφησε περισσότερα από 10.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, το μποτιλιάρισμα ξεκίνησε όταν ένα τρέιλερ κόλλησε στο χιόνι, το βράδυ της Τετάρτης. Κάποια στιγμή είχαν σχηματιστεί έως και 16,5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία και τη διαχειρίστρια εταιρεία του αυτοκινητόδρομου.

Αν και γίνονται προσπάθεια, τόσο με μηχανήματα όσο και από ανθρώπους, προκειμένου ένα- ένα να ξεκολλήσουν τα οχήματα από το χιόνι, αλλά περίπου 1.000 είναι ακόμη εγκλωβισμένα εκεί σήμερα. Παρόμοιο πρόβλημα προκλήθηκε και στον αυτοκινητόδρομο Τζοσινέτσου, όπου 300 οχήματα κόλλησαν, από την Τετάρτη έως το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η σφοδρή χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και το σαββατοκύριακο. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.