Όποιος έχει καταφέρει να σας πείσει ότι «εκεί έξω» δεν υπάρχουν ονειρεμένες δουλειές με -όχι απλά πραγματικούς- αλλά «σαν από όνειρο» μισθούς… σας λέει ψέματα!

Γιατί κάπου «εκεί έξω» υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν κατορθώσει να κάνουν πραγματικότητα, αυτό που οι περισσότεροι βλέπουν στον ύπνο τους.

Αλλά πού ξέρετε, κάποτε μπορεί να είστε κι εσείς ένας από αυτούς…

Από φροντιστής πάντα, μέχρι δοκιμαστής νεροτσουλήθρων και πολυτελών στρωμάτων, δείτε παρακάτω έξι επαγγέλματα, στα οποία το μόνο λάθος θα ήταν να πει κανείς «όχι, ευχαριστώ, δε θα πάρω».

1. Φροντιστής πάντα

Αν η ιδέα του να είστε υπεύθυνοι για ένα πάντα σας συνάρπαζε… από πάντα, τότε μη χάνετε χρόνο!

Σύμφωνα με το mashable.com το κέντρο China Giant Panda Protection and Research Center στην Ya’an της κινεζικής επαρχίας Sichuan αναζητά προσωπικό.

Οι υποψήφιοι φροντιστές πάντα μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους μέχρι τις 15 Ιουλίου, αναφέρει η China Daily.

Ο μισθός εκείνου που θα επιλεγεί φτάνει τα 32.000 δολάρια το χρόνο και επιπλέον θα του παρέχονται δωρεάν γεύματα, μεταφορά και διαμονή.

«Η δουλειά έχει μία και μοναδική αποστολή. Να περνά κανείς 365 μέρες με τα πάντα και να μοιράζεται μαζί τους τις χαρές και τις λύπες τους» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 22 ετών, να έχουν καλή γραφή και φωτογραφικές ικανότητες, βασικές γνώσεις για τα πάντα και επιθυμία να τα προστατέψουν.

2. Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας

Κι όμως είναι αληθινό! Ο δοκιμαστής νεροτσουλήθρας, πλατσουρίζει στα νερά, έχοντας όλα τα έξοδα του ταξιδιού του πληρωμένα… και πληρώνεται και ο ίδιος επιπλέον!

Πριν από ένα χρόνο τα First Choice Holidays’ resorts επέλεξαν ανάμεσα από 2.000 υποψηφίους τον 22χρονο Seb Smith.

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις του ήταν να δοκιμάζει διάφορες νεροτσουλήθρες ανά τον κόσμο για τους μελλοντικούς επισκέπτες των ξενοδοχείων.

Και όλα αυτά με εισόδημα 30.904 δολάρια, πληρωμένα τα έξοδα ταξιδίων και επτά ημέρες διακοπές για δύο σε οποιοδήποτε resort της επιχείρησης, μετά τη λήξη του 6μηνου συμβολαίου του.

3. Ψεύτικο στέλεχος

Προσοχή στους άντρες με τα κοστούμια. Μπορεί να είναι… ψεύτικοι!

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ορισμένες εταιρείες στην Κίνα προσλαμβάνουν δυτικούς, για να συμπεριφέρονται σαν υψηλόβαθμα στελέχη τους και με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσουν το διεθνές προφίλ τους στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο Mitch Moxley, καναδός δημοσιογράφος, προσελήφθη από μια κινεζική εταιρεία, για να παριστάνει ένα μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων ποιότητας της εταιρείας. Ο ίδιος προσελήφθη μέσω κάποιου γνωστού του, ωστόσο αναφέρει ότι μπορεί κανείς να βρει τέτοιου είδους θέσεις εργασίας και στις μικρές αγγελίες.

4. Δοκιμαστής πολυτελών κρεβατιών

Το να πληρώνεσαι για να… κοιμάσαι… αυτό κι αν είναι ονειρεμένη δουλειά!

Το 2009 η Roisin Madigan κέρδισε 1.600 δολάρια για να δοκιμάζει κρεβάτια για λογαριασμό της εταιρείας πολυτελών κρεβατιών Simon Horn Ltd.

Κάθε μέρα επί ένα μήνα η Roisin απολάμβανε τον ύπνο της στα καλύτερα κρεβάτια και έγραφε σε ένα μπλογκ τις εμπειρίες της!

5. Χαρτογράφος της Google σε τρίκυκλο

Φανταστείτε τον εαυτό σας να περιπλανιέται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, κάνοντας βόλτα επάνω σε ένα τρίκυκλο της Google.

Προκειμένου να φτάσει στις δυσπρόσιτες περιοχές του κόσμου η στρατηγική της εταιρείας για την ανάπτυξη του Google Street View περιλαμβάνει την πρόσληψη τρικυκλιστών.

Βέβαια, δε μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε τη θέση, μιας και το βάρος του τρίκυκλου μαζί με τον εξοπλισμό του ξεπερνά τα 112 κιλά. Η Google συνηθίζει να προσλαμβάνει αθλητές για να κάνουν πεντάλ ανά την υφήλιο!

6. Δοκιμαστής σοκολάτας

Πολλοί θα ήθελαν να ζουν τρώγοντας μόνο σοκολάτα!

Η Jennifer Koen, πρώην διευθύντρια καινοτομιών της Godiva Chocolatier, εκπαιδεύτηκε για να επιθεωρεί σοκολάτες για την αισθητική και εμφάνισή τους, καθώς επίσης για τη μυρωδιά και τη γεύση τους.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες δοκιμαστές κερδίζουν από 30.000-60.000 δολάρια στις χαμηλόμισθες θέσεις, ενώ τα διευθυντικά στελέχη πληρώνονται με εξαψήφια νούμερα!