Ένα τρελό κυνήγι θησαυρού ξεκίνησε σε ένα ψαροχώρι της Βενεζουέλας, όσο οι φτωχοί κάτοικοι βρίσκουν στις ακτές εκατοντάδες πολύτιμα αντικείμενα.

Ο μυστηριώδης θησαυρός ξεβράζεται στις ακτές γύρω από το χωριό Guaca από τον Σεπτέμβριο, κοσμήματα κυρίως, με κάποια να αξίζουν ακόμα και 1.500 δολάρια.

Οι 2.000 κάτοικοι του χωριού έχουν επιδοθεί σε ένα εκτεταμένο κυνήγι θησαυρού, παραμελώντας τις συνήθεις ασχολίες τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Περνούν τη μέρα τους στις ακτές αναζητώντας άλλο ένα από τα χρυσά και αργυρά κοσμήματα, αλλά και τα φανταχτερά στολίδια που βγάζει το κύμα στη στεριά.

The ultimate treasure hunt

Δημοσιεύτηκε από Daily Mail στις Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020

Δεκάδες χωριανοί είπαν στους New York Times πως έχουν βρει τουλάχιστον ένα πολύτιμο αντικείμενο, είτε χρυσό δαχτυλίδι είτε κάποιο μενταγιόν αξίας.

Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα ντόπιες πηγές ότι κάποια από τα κοσμήματα έχουν πουληθεί ακόμα και για 1.500 δολάρια.

Κανείς δεν ξέρει για την ώρα από πού προέρχεται ο θησαυρός που καταλήγει διασκορπισμένος στις ακτές μιας στενής παραλίας, μόλις μερικές δεκάδες μέτρα.

Η περιοχή είναι απομονωμένη, κι έτσι οι ντόπιοι δεν ανησυχούν πως κάποιος άλλος θα έρθει να διεκδικήσει μερίδιο από τον θησαυρό τους.

Οι New York Times έδωσαν ένα τέτοιο αντικείμενο για ανάλυση και το εργαστήριο υπέδειξε ότι το χρυσό κόσμημα κατασκευάστηκε πιθανότατα στην Ευρώπη πριν από κάποιες δεκαετίες.