Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Κόβεντρι, Αγγλία: Η γυναίκα που αντικατοπτρίζει στο πρόσωπό της την ελπίδα

Ιστορικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την Τρίτη (08/12) στη Μεγάλη Βρετανία, όπου άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού για πρώτη φορά εκτός κλινικών δοκιμών. Η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που λαμβάνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech εκτός του πλαισίου των κλινικών δοκιμών.

Αθήνα, Ελλάδα: Ο δρόμος είχε τη δική του -γκρίζα- ιστορία…

Άλλη μια εβδομάδα σε καθεστώς περιορισμού των μετακινήσεων για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορονοϊού έζησε η Ελλάδα. Από αύριο θα ισχύει ένα νέο πλαίσιο μέτρων, με το click away να εισέρχεται στο λιανεμπόριο, ενώ από Δευτέρα ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. Γενικά, με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, η αγορά ανοίγει έστω και «μουδιασμένα», ωστόσο το… γκρίζο που επικρατεί στη διάθεση του κόσμου, αποτυπώνεται σχεδόν πλήρως σε αυτό το γκράφιτι τοίχου στην πρωτεύουσα.

Τίρανα, Αλβανία: Σκηνές και μνήμες από… Αθήνα το 2008

Χάος επικρατεί στα Τίρανα, καθώς και σε άλλες αλβανικές πόλεις, έπειτα από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νεαρού από την Αστυνομία, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 25 ετών. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη γειτονική χώρα, θυμίζουν πάρα πολύ τα όσα εκτυλίχθηκαν το 2008 στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα, μετά τα όσα προκάλεσε ο θανάσιμος πυροβολισμός του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Βρυξέλλες, Βέλγιο: Η έκφραση μετά το τέλος ενός ολονύκτιου «θρίλερ»

Σε συμφωνία για ήπιες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας κατέληξαν -μεταξύ άλλων- τα ξημερώματα της Παρασκευής (11/12) οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που έγινε στις Βρυξέλλες. Ενδεικτικό του πόσο επίπονη ήταν η διαδικασία, είναι η έκφραση του Εμανουέλ Μακρόν μετά το τέλος της διαδικασίας. Γενική η ατζέντα της συζήτησης ήταν γεμάτη και περιλάμβανε τη συμφωνία για το κλίμα, αλλά και τον τρόπο που θα γίνει το Brexit.

Παρίσι, Γαλλία: «Θέατρο» ταραχών για ακόμη μια φορά η πόλη του φωτός

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γαλλία και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που φτάνει στο τέλος της, ώστε να καταγγείλουν την αστυνομική βία και τα σχέδια για την πολιτική ασφάλειας του προέδρου Μακρόν, η οποία -σύμφωνα με τους διαδηλωτές- θα καταλύσει τις πολιτικές ελευθερίες. «Θέατρο» των πιο έντονων κινητοποιήσεων αποτέλεσε το Παρίσι, όπου δεν έλειψαν συγκρούσεις με την Αστυνομία, φωτιές και ταραχές.

Βενετία, Ιταλία: Οι δρόμοι έγιναν για ακόμη μια φορά… θάλασσα

Η έντονη κακοκαιρία στη Βενετία προκάλεσε πολλά προβλήματα για ακόμη μια φορά. Η παλίρροια έφτασε σε επίπεδα ανώτερα από αυτά που αποτελούν όριο για συναγερμό στη γραφική πόλη του ιταλικού Βορρά, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, ενώ οι μετακινήσεις των κατοίκων έγιναν με μεγάλη δυσκολία. Η πανδημία του κορονοϊού έκανε ακόμη πιο σύνθετη την κατάσταση.

Μεγάλη Βρετανία: Ένα «ποτάμι» από φορτηγά με φόντο το Brexit

Το Brexit πρέπει να γίνει πραγματικότητα το προσεχές διάστημα, κάτι που θα φέρει πολλές αλλαγές στον τρόπο που η Μεγάλη Βρετανία συναλλάσσεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενδεικτικές είναι οι ουρές στο Ντόβερ, όπου σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων από φορτηγά, που περιμένουν να περάσουν απέναντι, στο Καλέ. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η αναμονή θα μεγαλώσει σημαντικά από 1ης Ιανουαρίου.

Σεούλ, Νότια Κορέα: Η πανδημία δείχνει ξανά τα «δόντια» της

Μια αυξητική τάση ως προς τα κρούσματα παρουσιάζει η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη Νότια Κορέα. Η ασιατική χώρα, από τις πρώτες που γνώρισε τις συνέπειες του ιού, κατάφερε να ελέγξει αρκετά καλά τη διάδοσή του, αλλά πλέον αντιμετωπίζει ζήτημα, με τις Αρχές να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα, όπως η απολύμανση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.