Ο 36χρονος φιλορώσος δημοσιογράφος Άρτεμ Λαριόνοφ κρατείται εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες από την ουκρανική Εθνοφρουρά, η οποία τον συνέλαβε σε ένα οδόφραγμα στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα από το Ντονέτσκ η μητέρα του, Ταΐσια Λαριόνοβα.

«Ο Άρτεμ είχε πάει στο Σλαβιάνσκ για να βιντεοσκοπήσει τις μάχες. Στις 10 Μαΐου εγκατέλειψε το Σλαβιάνσκ για να επιστρέψει στο Ντονέτσκ. Κοντά στο Κραματόρσκ συνελήφθη από στρατιώτες της Εθνοφρουράς. Έκτοτε δεν έχουμε κανένα νέο του», σημείωσε η μητέρα του Λαριόνοβα.

Η περιοχή του Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ, κοντά στο Ντονέτσκ, είναι αυτή στην οποία σημειώνονται οι περισσότερες μάχες ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και στις ουκρανικές δυνάμεις.

«Ο Άρτεμ είχε αφήσει ανοιχτό το τηλέφωνό του για να μπορέσουν να βεβαιωθούν φίλοι του στο Κραματόρσκ ότι θα περάσει χωρίς πρόβλημα τα οδοφράγματα. Έτσι άκουσαν ότι συνελήφθη. Πήγαν σε αυτό το οδόφραγμα, είδαν ότι η Εθνοφρουρά τον έχει συλλάβει, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε», πρόσθεσε η μητέρα του δημοσιογράφου.
Εκπρόσωπος της Εθνοφρουράς, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο στο Ιζιούμ, όπου βρίσκεται το αρχηγείο των ουκρανικών δυνάμεων στην ζώνη του Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ, αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση για την σύλληψη του δημοσιογράφου.

Ο Λαριόνοφ εργάζεται ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος και μεταδίδει μέσω φιλορωσικών ιστοσελίδων και μέσω youtube (ψευδώνυμο artem77) τα βίντεό του για την κατάσταση στο Ντονέτσκ και στις ζώνες στις οποίες σημειώνονται μάχες στην ανατολική Ουκρανία.