Έξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σήμερα στη βορειοδυτική επαρχία Σακάρια της Τουρκίας, όταν κατέρρευσε σκαλωσιά που είχε στηθεί σε ένα εργοτάξιο για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας, όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Τουρκίας και μετέδωσαν το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο 533ο χιλιόμετρο της γραμμής, η οποία βρίσκεται ακόμη στη φάση των δοκιμών και θεωρείται ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο, καθώς θα συνδέσει την Κωνσταντινούπολη με την πρωτεύουσα Άγκυρα. Το ατύχημα σημειώθηκε λιγότερες από τρεις εβδομάδες έπειτα από το πιο πολύνεκρο δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στην ιστορία της Τουρκίας, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 301 ανθρώπους. Η καταστροφή πυροδότησε έντονες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις για τις ανεπαρκείς συνθήκες εργασιακής ασφάλειας στην Τουρκία.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Τουρκίας ανακοίνωσε μια σκαλωσιά κατέρρευσε και ότι έξι εργαζόμενοι οι οποίοι τραυματίστηκαν διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Η δημόσια επιχείρηση διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν έχει παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια και ότι διεξάγεται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Το υπουργείο Μεταφορών είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η γραμμή υψηλών ταχυτήτων πρόκειται να είναι έτοιμη για να λειτουργήσει εντός του Ιουνίου.

Η παράδοση της γραμμής είχε καθυστερήσει εξαιτίας δολιοφθοράς, αφού κλάπηκαν καλώδια και άλλα εξαρτήματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.