Μπορεί η κριτική που δέχεται για τους χειρισμούς της Γερμανίας στο θέμα της ευρωπαϊκής οικονομίας να πλήττει βάναυσα το γόητρό της, όμως η γερμανίδα καγκελάριος τοποθετείται πρώτη σε ισχύ στη λίστα του Forbes, αφήνοντας τη σκόνη της σε διάσημες σταρ του Χόλιγουντ, επιχειρηματίες, διευθύνουσες συμβούλους κολλοσών με παγκόσμια δύναμη και πανίσχυρες πολιτικούς με επιρροή.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι η πιο ισχυρή γυναίκα -όχι μόνο της Ευρώπης- αλλά όλου του κόσμου, σύμφωνα με την έγκυρη λίστα του Forbes για το 2014.

Φαίνεται μάλιστα πως η Μέρκελ θα σπάσει όλα τα ρεκόρ της κατηγορίας. Μπήκε στη λίστα των ισχυρότερων γυναικών του πλανήτη για πρώτη φορά το 2005. Συνολικά, στις τελευταίες 11 εκδόσεις, στις 10 περιλαμβάνεται η Γερμανίδα καγκελάριος, από τις οποίες 9 φορές στην πρώτη θέση!

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η πρόεδρος της FED Τζάνετ Γιέλεν και στην τρίτη η σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η φημολογούμενη ως νέα υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η 33χρονη διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ και η διευθύνουσα σύμβουλος της IBM Βιρτζίνια Ρόμτι.